29 de setembre del 2014

L'Institut Català de les Dones presenta a Tortosa un aplicatiu que posa el nom de les dones sobre el mapa





TORTOSA (Baix Ebre).- L'Institut Català de les Dones (ICD) ha presentat aquest dilluns a Tortosa l'aplicatiu www.carrersdones.cat per construir el mapa dels carrers de Catalunya dedicats a dones. L'objectiu d'aquesta eina, oberta a tothom, és donar visibilitat a les aportacions que fan les dones a la societat i promoure el reconeixement públic a través dels nomenclàtors de les poblacions. Segons ha assegurat la presidenta de l'ICD, Montse Gatell, aquest nou instrument "facilitarà que es detecti i es corregeixi la flagrant discriminació que representa que els personatges il·lustres d'una localitat siguin gairebé sempre masculins".

La nova eina permet identificar sobre el mapa de Catalunya els carrers que tenen nom de dona de cada localitat. Per utilitzar l'aplicatiu només cal registrar-se com a persona usuària i llavors l'eina permet informar o ampliar la informació sobre cadascuna d'aquestes dones, així com compartir i divulgar aquest coneixement a través de les principals xarxes socials. La presidenta de l'ICD ha subratllat que "és moment d'obrir la mirada, fer justícia i reconèixer tal i com es mereixen les dones que han contribuït a construir una societat. Només així enriquirem i equilibrarem l'imaginari històric".

Gatell ha presentat aquest aplicatiu a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa. L'aplicatiu www.carrersdones.cat, fet amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, vol promoure l'interès dels ens locals i les entitats d'àmbits educatius, empresarials, comercials, culturals, esportius, entre altres, per incrementar el nombre de carrers que homenatgen les aportacions de dones a la societat i que en aquests moments és molt baix. Aquesta actuació s'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern, que estableix que actualment ja no és possible negar la participació de les dones al llarg de la història en la construcció, el manteniment i la transformació de la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta