30 de setembre del 2014

Més de mig miler de persones es concentren a Tortosa per rebutjar la suspensió de la consulta del 9 de novembre



TORTOSA (Baix Ebre).- Més de mig miler de persones han tenyit de groc aquest dimarts al vespre la plaça d'Espanya de Tortosa, concentrades davant de l'edifici de l'Ajuntament, per protestar contra la suspensió de la consulta del 9 de novembre. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural havien omplert prèviament la plaça amb cartells de la campanya 'Ara és l'hora'. A més, havien penjat a la façana de l'Ajuntament quatre cintes gegants de color groc. Equipats amb samarretes grogues, estelades, i cridant consignes a favor de la independència, centenars de persones, amb molts xiquets i xiquetes, han respost a la crida feta per rebutjar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la consulta, i han donat per començada la campanya pel 'SíSí'. L’encarregat de fer la lectura del manifest ha estat el periodista Josep Bayerri, representant del Baix Ebre al Pacte Territorial pel Dret a Decidir. De la mateixa manera, també hi ha hagut concentracions en altres poblacions ebrenques com Roquetes, Aldover, Deltebre o Jesús. També a Amposta, Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Gandesa, Móra d’Ebre i Flix.


Un dels membres ebrencs del secretariat nacional l'ANC, Manel Alves, ha assegurat que la resposta al TC és començar una campanya per demostrar que "seguim endavant amb pas ferm i no renunciarem al dret democràtic que tenim". A més, Alves ha qüestionant que s'intenti donar una "solució jurídica a un problema polític", i ha recordat que el TC j va invalidar l'Estatut l'any 2010. "No ens farà callar al poble i no ens farà tirar enrere en la consulta", ha afegit. La concentració ha acabat amb la lectura d'un manifest, el cant dels Segadors, i els aplaudiments dels assistents sota els crits d'independència. Entre els concentrats hi havia regidors i càrrecs electes de CiU, ERC i ICV-EUiA.

A més d'anar portant el color groc als carrers, vies, i façanes de les Terres de l'Ebre, aquest dimarts també s'ha donat el tret de sortida al porta a porta que els voluntaris de la campanya 'Ara és l'hora' fan per preguntar a la ciutadania sobre la consulta i sobre les seves preocupacions en l'anomenada 'gigaenquesta'.





Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta