9 de setembre del 2014

'Quatre anys d’un nou model de festes de la Cinta', article de Josep Baubí


Primer de tot vull agrair a Cinta Adell, pregonera de les festes de la Cinta d’enguany, que se n’haja recordat de mon pare, durant el pregó de la festa major. Moltes gràcies, Cinta.

El passat dissabte 30 d’agost, la meua filla Cinta va donar el relleu a un altra Cinta, com a pubilla de l’associació de veïns. Ha estat un any molt bonic per a ma filla, que ha pogut gaudir d’unes festes diferents i d’un grup d’amigues de les pubilles del 2013. A casa també hem pogut viure unes festes des de dins, i poder saber com d’accelerat és ser pubilla a la Cinta. Per motius de relació familiar puc assegurar que les festes de la Cinta les he mamat des de molt xicotet.

Dit això, puc assegurar que el model dels últims quatre anys no m’agrada i que conste que és una opinió molt personal, que coneixen els responsables de festes des del primer dia; és a dir, des de fa quatre anys.

Entenc i comparteixo plenament que a un ajuntament hi ha moltes prioritats en moments de crisi com els actuals: la sanitat, l'educació i a la dependència, per exemple. Però la compactació en cinc dies, no m’agrada.

M’explicaré. Que el dijous es face el ball de la reina, quan divendres la gent treballa, no s’entén. Que hi haja molts actes a l’hora, vol ser una còpia del Renaixement, una festa que és de promoció de la ciutat i que ha fet molt de mal a la Cinta. Sobretot, el que no entenc és que els focs d’artifici siguen el dia abans de la patrona. Francament, no ho entenc.

Quina és la meu proposta? Primer, la proclamació de pubilles i el pregó, la tarda del divendres anterior al diumenge de la Cinta i no com ara. Crec que hi hauria més gent i no estaria tant despenjat. Per cert, ja es feia així. Per la nit, festa de les penyes. Dissabte de la Cinta, panoli, ban cavalcada i ofrena.

Diumenge de la Cinta, com ara i, per la nit, el ball de la reina. Dilluns de la Cinta, Cosso Iris. El dimarts, dimecres i dijous de la setmana de la Cinta, alguna cosa de penyes i res més. Divendres festa del riu i dissabte Correfoc i els focs de finals de festes.

Amb els mateixos diners que costen les festes actuals, però amb el model de sempre, que quede clar. En cap moment parlo de posar-hi més pressupost de diner públic, igual que ara.

Com no sóc regidor, això és només una proposta per si algú la vol escoltar, més ara que al mes de maig, hi haurà eleccions municipals.

Josep Baubí 
és periodista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta