2 de setembre del 2014

Tortosa aprova per unanimitat la moció de Trens Dignes a les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat reclamar la millora del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre que reivindica la plataforma Trens Dignes, transformada en moció per part dels grups municipals del PSC, ERC i ICV-Entesa per Tortosa. La proposta demana la inclusió de les línies de les Terres de l'Ebre, R15 i R16, a les rodalies del Camp de Tarragona, amb l'ampliació del trajecte d'alguns trens que ara arriben a Hospitalet de l'Infant i Reus. També es demana convertir a Alvia o Intercity un dels Euromed perquè s'aturi a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre), així com que les Terres de l'Ebre s'incorporin a la integració tarifària de les comarques de Tarragona.

L'ampliació dels trajectes d'alguns Rodalies del Camp de Tarragona permetria, segons la proposta de Trens Dignes, augmentar les freqüències sense recarregar la xarxa a Barcelona. A més, es demana també que s'incorporin les Terres de l'Ebre a la integració tarifària de les comarques del Camp de Tarragona, mentre no es desenvolupi el nou sistema tarifari global per a tot Catalunya.

Un altre dels punts de la moció demana convertir a Alvia o Intercity un Euromed perquè s'aturi, a primera hora del matí, a l'estació de l'Aldea i el mateix a darrera hora de la tarda des de Barcelona. Segons detalla la plataforma, Foment addueix que un Euromed no pot parar en una estació que no sigui capital de província però aquests serveis es fan actualment amb combois Alvia, que sí poden aturar-se.

També es demana la renovació de la flota actual de combois de les línies R15 i R16, que es redueixi el preu del bitllet,i que es puguin aplicar descomptes i abonaments pels estudiants i treballadors de les Terres de l'Ebre que es desplacen diària o setmanalment amb tren. La proposta ha estat aprovada per unanimitat, amb els vots a favor dels tres grups proposants, de CiU i del PP.

En el ple ordinari del mes de setembre, també s'ha aprovat les mocions d'ICV-ET per elaborar un calendari de tancament de les centrals nuclears, per una elecció democràtica d'alcaldes i alcaldesses, i per agilitzar el Pla Local d'Habitatge i la creació d'un pla de rehabilitació integral. També s'ha aprovat la moció d'ERC sobre la millora de la comunicació d'incidència a la via pública.

Al marge de la moció, el ple ha aprovat la relació valorada dels llocs de treball, el compte general del 2013 i la modificació de l'ordenança de circulació. A partir d'aquest canvi, el temps màxim d'estacionament de vehicles al carrer passa de 72 hores actuals a un topall de quinze dies.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta