15 de setembre del 2014

Tortosa comença el curs escolar amb l'estrena de la nova escola de Sant Llàtzer


TORTOSA (Baix Ebre).- El curs escolar ha començat a Tortosa amb l'estrena de la nova escola de Sant Llàtzer, un equipament llargament reivindicat al barri i a la ciutat. La nova escola s'ha construït en els últims dos anys, tot i el context de forta restricció pressupostària. Els 69 alumnes dels tres cursos d'infantil han estat els primers a estrenar l'edifici. Demà s'hi afegiran 180 alumnes de primer i segon curs de secundària de l'Institut Cristòfol Despuig, una extensió que permetrà descongestionar les actuals instal·lacions provisionals a l'edifici Betània. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, el regidor de barri, Alfredo Ferré, i els directors de l'escola, Cinta Sales, i de l'institut, Josep Ramon Subirats, han assistit a aquest primer dia de classe i han fet una visita a les noves instal·lacions educatives.

L'alcalde ha dit que "feia 20 anys que esperaven aquestes instal·lacions", després de recordar que fa dos anys l'escola de Sant Llàtzer es va recuperar en mòduls prefabricats a pocs metres del nou centre. L'Ajuntament ha treballat intensament en les últimes setmanes per tenir a punt els accessos a l'escola, urbanitzant l'avinguda Canigó i el carrer Rubí. "Vull posar en valor aquesta actuació perquè s'ha tirat endavant en un context econòmic i financer gens fàcil per a la Generalitat", ha afegit Bel, qui ha recordat que la ciutat queda ara "molt ben coberta" en les seues necessitats educatives.

D'altra banda, Bel ha agraït la col·laboració dels equips directius, dels serveis territorials i dels veïns del barri. El director territorial d'Ensenyament ha dit que "avui és un dia important per a Tortosa i per a les Terres de l'Ebre". i ha recordat que el nou centre ha suposat una inversió de 6,4 milions, mobiliari a banda. Finalment, els directors de l'escola i de l'institut han apostat per aprofitar sinergies entre els dos centres.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta