2 de setembre del 2014

UGT i CCOO denuncien que el tancament de llits col·lapsa el servei d'urgències de l'Hospital de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Els sindicats CCOO i UGT han denunciat aquest dilluns la situació que viu el servei d'urgències de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Segons han afirmat, la situació és "crítica" i durant aquest estiu s'ha arribat al "col·lapse". Els sindicats argumenten que el tancament de llits, com a conseqüència de les retallades, impossibilita els trasllats a planta de molts pacients, que acaben sent ubicant "per qualsevol lloc on hi ha una butaca buida". Dels 217 llits que hi ha al Verge de la Cinta, hi ha una vuitantena tancats, una situació que s'ha repetit durant els darrers estius. A més de la disponibilitat de llits, reclamen una dotació de professionals necessària per fer front a la demanda.

"El pas pel servei d'urgències es converteix en un ingrés provisional en un lloc provisional que pot durar alguns dies", ha assegurat la secretària d'acció sindical d'FSP-UGT a les Terres de l'Ebre, Mari Mar Barberà. Els sindicats han assegurat que aquest estiu, el tancament de llits a l'Hospital, un 37% del total, s'ha vist agreujat en moments d'arribada massiva de pacients. "Si no hi ha un drenatge adequat cap a les plantes, urgències se satura i per evitar que es quedi algun pacient sense poder ser atès, els professionals es veuen obligats a ubicar-los a qualsevol lloc que disposi d'una butaca", ha afegit.

El delegat sindical de CCOO a l'Hospital, Alberto Hidalgo, ha posat alguns exemples dels quals ell ha estat testimoni durant el passat mes d'agost. "He vist un pacient en una llitera d'ambulància durant hora i mitja esperant ser atès, malalts que haurien d'estar a un box haver d'estar asseguts a la sala d'espera, o pacients que estan més d'un dia a l'àrea de 24 hores", ha manifestat.

Els sindicats asseguren que falta "espai" i "destí" per atendre els malalts i, en alguns moments, falta previsió en el nombre de professionals disponibles. Com ha explicat Barberà, a vegades la direcció opta per obrir "precipitadament" llits per drenar el col·lapse, que fins que no arriben els professionals de reforç ha d'assumir el personal del torn afectat sobrecarregant-se. "Aconseguir reforços de manera tan precipitada comporta que en ocasions treballadors que estan en el seu dia de descans hagin d'anar a treballar davant la impossibilitat de localitzar altres professionals en un temps tan curt", ha afegit.

Des d'UGT i CCOO s'ha animat els usuaris afectats per aquests fets a denunciar aquesta situació. "És inacceptable que per una decisió política i una incapacitat de gestió, s'incrementi el desconfort i el patiment dels malalts. Els recursos hi són però no s'utilitzen", han denunciat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta