1 d’octubre del 2014

Així és la nova T-10/120 que entra en vigor aquest 1 d'octubre a les línies de bus de les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- A partir d'aquest dimecres, 1 d’octubre, ha entrat en servei la nova targeta T-10/120 que permet fer 10 viatges en 120 dies a un preu d’un euro el trajecte en els viatges dins de les Terres de l’Ebre. Amb tot, això és així sempre que no es realitzen transbordaments entre diferents línies. Aquest nou abonament es pot adquirir i recarregar als mateixos autobusos o als punts de venta de l'empresa Hife, Plana i Autocars Carrera. La targeta T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden compartir un grup de persones o els membres d’una família. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, i es pot recarregar a bord dels mateixos autobusos. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei aquest dimecres tres importants actuacions que milloren les comunicacions amb autobús a les Terres de l’Ebre. En primer lloc, la nova línia de la xarxa Exprés.cat que comunica Tortosa i Alcanar, amb parada també a Amposta, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar. En segon lloc, la nova targeta multiviatge T-10/120 que permet fer 10 viatges en 120 dies al preu d’un euro el trajecte, el que suposa un estalvi de més del 50% respecte els preus dels bitllets actual. Finalment, el reforç de les comunicacions amb Barcelona, amb més expedicions a les línies Tortosa-Barcelona i Montsià-Barcelona.

Quant al nou autobús Exprés.cat, la nova línia e3: Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d’Alcanar-Alcanar tindrà 18 freqüències de dilluns a diumenge (9 d’anada i 9 de tornada), amb sortides cada dues hores, una velocitat comercial molt competitiva perquè només té tres parades intermitges i incorpora totes les prestacions de la xarxa exprés.cat: El trajecte de la nova línia e3 tindrà una durada de 45 minuts, i el preu del trajecte serà d'un euro. A més, hi haurà una nova campanya d’informació estàtica a les parades i a les estacions d’autobusos, i està previst en un futur posar informació en temps real a les parades. A banda, han previst la incorporació d’un vehicle nou totalment accessible, premsa gratuïta i wifi a bord.

A banda, a partir d'aquest 1 d'octubre es milloren les comunicacions amb autobús entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, amb més expedicions a les línies Tortosa-Barcelona i Montsià-Barcelona, operades totes dues per Hife, que guanyaran un total de sis expedicions cadascuna. El servei Tortosa-Barcelona, amb parada també a l’intercanviador de l’Aldea, passarà de les 14 expedicions actuals (7 d’anada i 7 de tornada) a 20 (10+10) de dilluns a divendres tot l’any. Pel que fa als dissabtes feiners de tot l’any es passarà de 8 expedicions (4+4) a 10 (5+5). El temps de recorregut és d’unes dues hores i quart. La línia Montsià-Barcelona també passarà de les 14 expedicions actuals (7+7) de dilluns a divendres de tot l’any a 20 (10+10). I de 8 (4+4) els dissabtes feiners de tot l’any a 10 (5+5). Fa parada també a l’Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, les Cases i Alcanar. El temps del recorregut és d’unes tres hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta