24 d’octubre del 2014

Amposta reclama a l'Estat les obres del camí de guarda, la millora de l'N-340, un accés a l'AP-7 i els serveis de la platja de l'Eucaliptus



AMPOSTA (Montsià).- L’Ajuntament d’Amposta ha presentat al·legacions a l’avantprojecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat. Concretament, la capital de Montsià ha reclamat la inclusió de cinc projectes. Un d’aquestes és el Camí de ronda–camí de guarda. Un projecte que s’ha executat en petites porcions i que encara resta la major part per realitzar. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha recordat que la importància d’aquesta obra és principalment l fet que el camí de guarda ha de fer les funcions de barrera de protecció de les terres de conreu situades vora el mar, perquè quan hi ha un temporal s'inunden els arrossars d’aigua salada. Ferré ha recordat que en el seu moment els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita van comprar les finques afectades pel camí per posar-les a disposició de l’Estat, invertint-hi fins a 400.000 euros, en un projecte que ara està paralitzat i que és bàsic per al Delta.

Una altra inversió que es reclama des d’Amposta és la dotació de serveis a la platja dels Eucaliptus, l’única platja apta per al bany que hi ha al terme municipal però que, a diferència de la majoria de platges del litoral mediterrani, no disposa de serveis per als banyistes com dutxes, lavabos o una zona d’aparcament.

Amposta també ha reclamat l’arranjament de l’accés a la ciutat per la carretera N-340, una reivindicació històrica de l’Ajuntament per la perillositat de la connexió actual ja que no hi ha carrils d’acceleració i desacceleració per als vehicles. En la mateixa línia es reclama també un accés directe a Amposta i a la comarca del Montsià des de l’autopista AP-7, ja que no hi ha actualment cap sortida d’aquesta via a la comarca, de manera que els vehicles que es dirigeixen a Amposta, Sant Carles o els municipis de l’interior de la comarca han de sortir a l’Aldea o més enllà d’Ulldecona. Per Ferré, aquests accessos, “són necessaris per potenciar turísticament l’hemidelta dret i també per facilitar les comunicacions amb els municipis de l’interior de la comarca del Montsià”. Ferré també ha lamentat l’estat de deixadesa d’obres executades per l’Estat, com és el cas del Camí de Sirga entre Amposta i Sant Jaume, i del qual el govern espanyol no fa el manteniment.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta