12 d’octubre del 2014

Avancem s'acosta a ERC a la Ribera d'Ebre per preparar candidatures conjuntes


FLIX (Ribera d'Ebre).- La federació comarcal d'ERC a la Ribera d'Ebre i Avancem, una de les organitzacions polítiques escindides del PSC, tenen molt avançades les negociacions per possibilitar la presentació de candidatures conjuntes a les municipals del 2015. Això suposaria, per exemple, la constitució d'una candidatura conjunta a Flix, entre ERC i l'actual alcalde, l'exsocialista Marc Mur. Amb la voluntat de construir una alternativa d'esquerres a la comarca, les dues formacions han constituït una taula de seguiment que establirà un marc de relacions estables entre ERC i Avancem per impulsar els aspectes organitzatius necessaris per a la constitució d'acords electorals locals pels pròxims comicis municipals, fer un seguiment dels mateixos, i vetllar pel seu correcte funcionament i desenvolupament. Aquest protocol fixa les bases per assolir futurs acords electorals, tot i que encara no hi ha res tancat.

Tot i que Avancem ha fet públic el compromís escrit de les dos formacions per constituir candidatures a la Ribera d'Ebre, des d'ERC s'ha volgut deixar clar que el document s'emmarca en la línia de treball que s'està portant a terme des de fa mesos per treballar conjuntament amb Avancem i Nova Esquerra Catalana per articular candidatures progressistes arreu del país. El portaveu d'ERC a la Ribera d'Ebre, el flixenc Francesc Barbero, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies, que les converses estan avançades però que encara no hi ha cap acord tancat. "Estem treballant i esperem que l'acord fructifiqui però encara és aviat", ha manifestat.

En el document de mínims s'ha acordat la constitució d'una taula de seguiment, entre les dos formacions, que també es compromet a establir les bases comunes d'un programa marc electoral i a determinar els representants de la coalició als òrgans de caràcter supramunicipal, així com validar els pactes postelectorals que es puguin establir.

L'acostament entre les dos formacions a la Ribera d'Ebre s'emmarca, segons el mateix protocol, "en la necessitat de repensar el mapa actual i de tenir la capacitat de teixir aliances diverses que defensen un ideari progressista en el marc de la defensa del dret a decidir dels catalans". Aquestes candidatures conjuntes a les municipals hauran d'establir acords per promoure un nou model de municipi més proper a la gent, treballar per a la superació de la crisi econòmica, per la defensa del benestar i la cohesió socials, i per la regeneració democràtica tot reforçant el procés de construcció del nou Estat.

Amb l'horitzó posat en el 9-N, les negociacions continuaran amb l'objectiu de poder tancar acords electorals abans d'acabar l'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta