17 d’octubre del 2014

Bel anuncia que el nou pla especial del nucli històric permetrà expropiar i enderrocar les cases de la catedral



TORTOSA (Baix Ebre).- Ferran Bel ha anunciat aquest divendres que el Diari Oficial de la Generalitat publicarà la setmana que ve el nou pla especial urbanístic del conjunt històric-artístic de Tortosa. El document, que va ser aprovat per la comissió d’Urbanisme a finals de juny, engloba una superfície de més de 173.000 metres quadrats en dos sectors: el centre del nucli antic i el front fluvial. De fet, l’objectiu del pla és determinar els criteris per millorar i preservar el patrimoni històric de tot el sector. De la mateixa manera, el pla concreta la intervenció proposada a la façana fluvial, que consisteix en obrir una nova plaça davant de la catedral de Tortosa i transformar la imatge de la ciutat des del pont de l’Estat fins a la zona de l’antic escorxador, al barri de Remolins. En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que la publicació del pla especial els permetrà iniciar el procés d’expropiació de les últimes cases de davant de la catedral que encara no són de l’Ajuntament. Un procés expropiatori que podria durar poques setmanes.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bel ha apuntat que, si és possible, abans de final del mandat s’enderrocaran les cases de davant de la catedral. Però no ha volgut posar-se terminis. L’alcalde ha aclarit que algunes cases necessiten ser enderrocades, i que també voldrien continuar les excavacions arqueològiques que fa uns mesos van fer-se al costat del Palau Episcopal, ja que hi van aparèixer restes romanes importants. A més, també volen reformular el projecte de la futura plaça.

A banda, Bel ha assenyalat que a principis de desembre s’acabarà la reforma dels carrers Montcada, Bonaire i de la plaça Montserrat, i que això permetrà obrir al públic el pàrquing soterrat del carrer Montcada. Tot seguit, també abans de final d’any, començaran les obres de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre, amb un període d’execució de tres o quatre mesos. Quant a les obres pendents al barri del Castell, Bel les ha condicionat al cobrament dels diners que la Generalitat deu a l’Ajuntament per les obres fetes del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat).

Finalment, Bel no ha volgut avançar detalls sobre el nou projecte de piscines per no afectar la negociació oberta amb els grups de l’oposició. L’alcalde només ha explicat que estan enllestint el sistema de finançament de les obres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta