12 d’octubre del 2014

El Mil·lenium 2011 del Celler Xavier Clua s'endú el premi com a millor vi català


VILALBA DELS ARCS (Terra Alta).- El vi negre Mil·lenium 2011 del Celler Xavier Clua, de la DO Terra Alta, s'ha endut aquest divendres a la nit el premi Gran Vinari d'Or, que el distingeix com el millor de Catalunya d'entre les 783 referències, inclosos vermuts, que s'han presentat al concurs procedents de dotze Denominacions d'Origen de Catalunya. A més, el mateix vi de Vilalba dels Arcs també ha guanyat el Vinari d'Or en la categoria Vi negre de Criança i el Vinari d'Or Especial de la DO Terra Alta. L'entrega de premis s'ha celebrat a l'Auditori de Vilafranca del Penedès, on també s'ha reconegut la trajectòria de Josep Lluís Pérez amb el Premi Monvínic a la Trajectòria Personal en el Món del Vi.

Per decidir el guanyador, es van celebrar set tastos eliminatoris durant els mesos de maig, juny i juliol, cinc dels quals als territoris de diverses DO i dos a l'establiment barceloní Monvínic. El tast final es va celebrar el passat 15 de setembre al Celler Cooperatiu Rubí, que ha donat pas al lliurament de fins a 163 guardins als millors vins.

El concurs ha constat de tretze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze. També, s'han lliurat els Vinari Especial a la Producció Ecològica i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya.

El Premi Monvínic a la Trajectòria Personal en el Món del Vi ha estat atorgat a Josep Lluís Pérez Verdú (Quatretondeta, País Valencià, 1936). Va ser un dels cinc membres inicials i el responsable tècnic del grup capdavanter que va crear els "Closos", els vins prioratins que van situar el vi català entre els millors del món. La primera anyada que van elaborar va ser la de 1989, ara fa exactament 25 anys. És el fundador del celler Mas Martinet i el creador i primer director de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana, la primera escola que va ensenyar aquesta especialitat a tot l'Estat espanyol.

A més a més del Gran Vinari d'Or al millor vi, en les set categories de vins no escumosos, la DO Terra Alta ha obtingut tres Vinaris d'Or, els corresponents al Millor Blanc Jove, guanyat pel Petites Estones Blanc 2013 del celler Vins de Mas Sersal, el Millor Negre de Criança, que ha estat per al també guanyador del Gran Vinari d'Or, el Mil·lennium 2011 del Celler Xavier Clua, i el de Millor Rosat per al Nuestra Señora del Portal 2013 del Celler Piñol.

La resta de Vinaris d'Or han estat els següents: Vinari d'Or Millor Negre Jove per a l'Espelt Sauló 2013, Millor Vi Dolç Ranci o de Postres per a la Garnatxa d'Empordà Solera del Celler Cooperatiu d'Espolla, ambdós de la DO Empordà, Vinari d'Or Millor al Blanc de pas per fusta al De Muller Chardonnay 2013 (DO Tarragona), Vinari d'Or al Millor Negre de Guarda per al Plana d'En Fonoll Selecció 2006, del celler Agrícola Sant Josep (DO Catalunya) i Vinari d'Or Millor al Vermut per al De Muller Vermouth Reserva.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta