30 d’octubre del 2014

El regidor d'Urbanisme d'Alcanar defensa davant de la jutgessa la legalitat de les adjudicacions


AMPOSTA (Montsià).- El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcanar, Manel Martí, ha assegurat davant la jutgessa que les adjudicacions de projectes i obres efectuades per l'equip de govern d'ERC des de 2007 s'ajustaven a la "legalitat". Martí ha declarat aquest dimecres a la tarda davant la titular del jutjat número 4 d'Amposta com a imputat per suposats delictes de prevaricació, alteració de preu en concurs públic, malversació i falsificació. Les diligències, basades en les investigacions de la Guàrdia Civil arran la denúncia d'un militant de CiU el juliol de 2013, pretenen esclarir l'existència de possibles irregularitats en les adjudicacions de 35 expedients aprovats durant els últims set anys.

"L'actuació nostra sempre s'ha ajustat a la llei, però si hi ha alguna cosa amb les empreses ja donaran explicacions. Les adjudicacions es van fer, al meu entendre, d'acord amb la legalitat i amb competència", ha declarat Martí després de més de tres hores de declaració als jutjats d'Amposta. L'interrogatori judicial, segons ha precisat, ha abastat diversos expedients dels 35 sobre els quals la Guàrdia Civil va demanar informació o la va aconseguir durant l'escorcoll del passat 16 d'octubre a les dependències municipals durant prop de quinze hores.

Fins i tot, ha apuntat el mateix Martí, les preguntes -que provenien tant de la jutgessa, el fiscal com els advocats dels diversos imputats-, han abastat alguns dels 35 expedients des de 2007 i, fins i tot, algun corresponent a l'any 2005, quan encara no era regidor. Una de les obres més importants investigades durant aquests anys, com la piscina coberta municipal -on s'havia denunciat una possible baixa temerària en l'adjudicació-, no hauria aparegut durant la declaració, però sí l'adjudicació del servei de prevenció de riscos laborals.

El regidor ha precisat que les adjudicacions que qüestiona la Guàrdia Civil van ser acordades per les corresponents meses de contractació, en les quals els tècnics municipals "van fer les valoracions i van emetre els seus informes". Segons ha relatat, en cap moment la jutgessa hauria preguntat de forma concreta sobre "cap il·legalitat" relacionada amb l'adjudicació d'alguns d'aquests projectes.

Considera que les imputacions judicials, en bona part coincidents amb la denúncia de la Guàrdia Civil, són "genèriques" perquè no se'ls ha posat encara sobre la taula cap interlocutòria. En aquest sentit, ha volgut relativitzar l'abast de la seva declaració com a imputat en el marc de les diligències prèvies -"no hi ha cap judici ni cap acusació"-, fet que els permet acudir acompanyats d'advocat. "Haurem de veure com acaba la instrucció", ha valorat a la sortida, moderadament optimista. La defensa ha recordat també la seva recusació contra un dels comandaments de la Guàrdia Civil pels vincles sentimentals que mantenia amb una exsecretària municipal que va ratificar la denúncia contra el govern municipal.

Martí és el primer imputat que declara davant la jutgessa d'Amposta i, aquest dijous a la tarda, està previst que ho faci l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat. Tot i que, de moment, fonts judicials limiten les imputacions als dos regidors, en la declaració judicial d'aquest dijous a la tarda han estat també present els advocats d'una exfuncionària municipal, dels tres constructors detinguts per la Guàrdia Civil el passat dia 16, així com de l'empresa Invall. Tot plegat eixamplaria el nombre d'imputats considerablement. Arran l'escorcoll de fa dues setmanes, la Guàrdia Civil va apuntar a l'existència d'una presumpta trama organitzada entre l'Ajuntament i els constructors locals per adjudicar-los obres.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta