16 d’octubre del 2014

El segon escorcoll de l'Ajuntament d'Alcanar en menys d'un any


ALCANAR (Montsià).- L’entrada de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament d’Alcanar, aquest dijous al migdia, ha estat la rèplica de la que va tenir lloc el 20 de novembre del 2013. En aquella operació, agents de la Guàrdia Civil també van arribar al consistori per requerir tot tipus de documentació, però en el marc d’una investigació judicial sobre quinze adjudicacions d’obres i serveis municipals atorgats des del 2007. Al novembre de l’any passat, Alfons Montserrat va acusar CiU d’haver orquestrat una “maniobra política d’assetjament i de desprestigi personal” per erosionar el govern municipal d’Esquerra. I és que l’origen de la investigació del jutjat número 4 d’Amposta havia estat la denúncia d’un particular, un veí d’Alcanar i afiliat a la federació nacionalista, tot i que el grup municipal de CiU va voler desmarcar-se dels fets.

En aquell moment, Montserrat va dir que estaven disposats a passar “la prova del cotó” que suposaria la fiscalització judicial de la seua gestió. A més, va retraure que la denúncia no inclogués irregularitats d'anteriors governs municipals, com la dels apartaments il·legals de Turov o l’adjudicació del servei de neteja.

De la mateixa manera, l’alcalde d’Alcanar va afirmar que el procés judicial es fonamentaria en la declaració d’una exsecretària municipal que va ser acomiada del seu lloc de treball, i que actuava contra el govern d’ERC per revenja. D’altra banda, al febrer d’enguany, el regidor d’Urbanisme, Manel Martí, va explicar que el govern d’Alcanar havia decidit personar-se davant de la justícia per conèixer el contingut de les diligències judicials, i va demanar que es fessin noves declaracions per aclarir el tema. De fet, va insistir en culpar el grup de CiU d’haver motivat la denúncia, per aconseguir als jutjats el que no havia aconseguit a les urnes.

+informació: 
-La Guàrdia Civil deté l'alcalde i el regidor d'Urbanisme d'Alcanar

 
Imatge arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta