15 d’octubre del 2014

El sindicat CGT denuncia que l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta continua amb 64 llits tancats


TORTOSA (Baix Ebre).- La secció sindical de CGT a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha denunciat aquest dimecres el tancament de 64 dels 217 llits que el centre tenia operatius abans de l'inici de les retallades, l'any 2010. Actualment, concreten, es mantenen oberts 149 llits -pels 126 del mes de juliol-, amb una especial incidència en les àrees de traumatologia -dinou tancats- així com cardiologia, hematologia i neurologia -quinze-. El sindicat denuncia que aquesta situació contribueix a mantenir col·lapsat el servei d'urgències i critica la derivació de pacients per a proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques a altres centres, com la Clínica Terres de l'Ebre -l'antiga Aliança- o l'hospital de la Santa Creu de Jesús.

En aquest sentit, el sindicat recorda que estudis i experiències internacionals demostren que derivar pacients a hospitals concertats i privats incrementa el cost econòmic, empitjora la qualitat assistencial i eleva la taxa de mortalitat. "Exigim la immediata recuperació de l'activitat sanitària, reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre hospital, amb la dotació econòmica i humana necessària per garantir l'atenció adequada als pacients, sense posar en risc la qualitat assistencial i la seva seguretat", afirma la CGT en un comunicat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta