28 d’octubre del 2014

Els balladors de jota del monument dels Quatre Camins de Tortosa, vestits de groc pel 9-N



TORTOSA (Baix Ebre).- El monument a la jota, dissenyat per Innocenci Soriano-Montagut i realitzat per Àngel Acosta, ha aparegut aquesta setmana vestit de groc, amb motiu de la campanya 'País groc' de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. La parella de balladors porten samarretes grogues i també distintius de la campanya per reivindicar la consulta del 9 de novembre. De la mateixa manera, també ha aparegut embolicada de groc la base del monument de la plaça Corona d'Aragó, que a Tortosa es coneix popularment com els Quatre Camins. En aquest mateix punt, el 21 de juny passat, les dues entitats van realitzar l'assaig de la V humana entre el poble de Jesús, el barri de Ferreries i la ciutat de Roquetes.

9 comentaris:



  1. Qualsevol multa que posin les autoritats municipals esgrimint que una persona u altra ha vulnerat l’ordenança municipal del bon ús de la via pública, es pot recórrer amb facilitat: si el propi Ajuntament de Tortosa no la compleix, perquè l’hem de complir els ciutadans? Amb quina poca vergonya em poden obligar a satisfer la normativa actual si les pròpies institucions se les salten quan els hi interessa? O és que aquesta ordenança no és obligatòria per a l’ANC i Òmnium?


    Pel que fa a veure la ciutat plena de bosses de basura grogues: per les faroles, monuments i altres elements de la via pública, què podem dir? Que l’autoritat competent a Tortosa no exerceix com a tal. Qui mana a Tortosa? Ferran Bel o l’ANC? Jo tinc los meus dubtes. Qui amb certa autoritat a un municipi com Tortosa podria deixar que cometin estes aberracions estètiques contra els monuments de la ciutat? BEL-GONYÓS!

    ResponElimina
  2. ...mira, si estas volsas estan rotas por los perros o gatos en las aceras con su contenido desparramado y los viadantes saltando para no pisarlo, tendrias toda la razon, pero como en este caso no confluye, sino es una campaña politica, que un sector muy grande intenta entorpecer ayudandose por pallasitos como tu, pues bienvenida sea esa propaganda, lo vergonzoso es la impertinencia botiflera que intentais sabotear...

    ResponElimina
  3. Ja veig que vas aprendre molt a joventuts franquistes.

    ResponElimina
  4. Sols cal canviar "pallasito" per "izquierdoso" i "botiflera" per "roja" per entendre de que parlo.



    Però intentaré explicar-me: el nacionalisme català ha pres el relleu de l’espanyol. Per a molts catalans el patriotisme delirant i sense autocrítica sol era intolerable si el subjecte d’aquestos excessos era Espanya. Molts anys desprès, sols ha fet faltar canviar Espanya per Catalunya per a que tot lo que abans era nauseabund, ara s’hagi convertit en algo formidable. Per a que això donés els seus fruits era necessari un “enemic exterior”, ja se sap: “el infierno són los demás”.

    I tota esta parafernàlia tenia un públic predisposat a creure-se-la. Sols faltava el charlatán adequat, un líder carismàtic que la fes seva i la propagués als quatre vents. I allí estava Jordi Pujol: el Gran Líder. Un petit burgés amb ambicions més patriòtiques que socials, que uan va aconseguir convèncer als catalans de que eren el “poble escollit”, es va dedicar a fer realitat la quimera independentista creant una ficció que resava que Catalunya no tenia res que veure amb Espanya: ignorant segles de vida en comú, falsejant la història o convertint en feixista a tot aquell que li portés la contraria... I clar no falten mai fanàtics que s’apuntin al carro, sobretot si els hi cau un càrrec amb un bon sou. França podia continuar sent França i Anglaterra, Anglaterra, però Espanya s’havia de convertir en l’”Estat Espanyol” per deixar ben clar que Espanya no és un país, sinó sols un Estat. País com a tal, sol hi ha un: Catalunya.

    Al llarg dels anys, mentre Espanya es convertia en l’Estat espanyol; Catalunya passava de regió a CCAA, de comunitat autònoma a país, de país a nació i a este pas de nació a galàxia. I així és, com a partir de la marginació subtil del castellà, la immersió lingüística, l’odi cap a la selecció nacional de futbol i el fer veure que tot lo espanyol era cutre i caspós mentre lo estrictament català era simplement fabulós, és com es va substituir un patriotisme per un altre, sent ambdós força discutibles.

    En això ha consistit la principal tasca dels nacionalistes: en crear un desafecte creixent vers Espanya, en aconseguir que els fills dels emigrants que van fer rica a Catalunya s’avergonyeixin de l’accent andalús dels seus pares, en fabricar un sols poble amb una sola llengua. I la vessant pràctica passava pel “control social”: un pensament únic. Una versió suau del silenci basc. Mitjançant la complicitat de la televisió i la radio pública, dels mitjans escrits, de la sobreactuació permanent dels intel•lectuals del Règim i la connivència de les institucions i funcionaris públics ha aconseguit que el “català d’a peu” cregui que Espanya és un asco i Catalunya una meravella.

    I evidentment, quan tu i els teus teniu el control social i podeu dir el que vulgueu mentre els que no estan d’acord han de mesurar molt bé les seues paraules, el país és vostre. I com “lo cortés no quita lo valiente”, així la petita burgesia catalana pot dedicar-se als seus chanchullos i a acusar de botifler a qui no estigui d’acord amb ells. En definitiva, a funcionar com una petita màfia que quan parla del “meu país”, no ho fa com a pertanyent sinó com a propietari d’aquest.

    “El manicomio catalán” Ramón de España.

    ResponElimina
  5. En lo monos que estan pintats de fusfu!

    ResponElimina
  6. ...guti....bla,bla,bla, y nada mas que bla,bla,bla, es lo que haces, Jordi Pujol, en aquellos gloriosos tiempos del franquiismo, donde solo vivian los adictos al regimen y los demas eran carne de cañon o esclavos trabajadores, este Pujol trabajaba y fue encarcelado por democrata y nacionalista catalan, pues eso del nacionalismo catalan no es de ahora, tan pronto como los borbonicos se cargaron todo el tinglado catalan, ya comenzo el nacionalismo, pero a ti eso no te va, te va el imperialismo español y eccetera,eccetera... y sobre el manicomio catalan, oye mas cuerdos los catalanes no podemos serlo, y sobre tus definiciones de mi anterior vida, mira los del pp no diferiis mucho del antiguo regimen franquista, excepto que el franquismo era totalitario y ahora los pps. os deciis democraticos, pero en el fondo sois lo mismo, y te solte lo de pallaso por no decirte lo que realmente pienso de toda la catarbada minoritaria que se dicen tambien catalanes...

    ResponElimina
  7. Lo dicho, te enseñaron bien.

    ResponElimina
  8. ...mira nene, cuando yo tenia 15 años, ya me leia (de contrabando) las obras del marques de Sade, se que los curas tambien lo leian, porque tambien lo compraban al mismo traficante que yo, a parte de las aberraciones que sueltan sus escritos, tambien da unas filosofias de lo mas alucinante pero por ello no menos reales, todo eso de los aprovechados y corruptos, no me va de escandalizarme porque eso todos los tiempos pasados ha habido, o sea el antiguo regimen poco me enseño a no ser mas que un automata, como los del pp quereis hacer de la sociedad y en particular a los catalanes, asi que por mucho que pedriques, siempre habra un patriota catalan que te cantara la traviata, ademas el marques antes mencionado, dias antes que el populacho asaltara la Bastilla y el estando encerrado por causa de sus excesos, como noble tenia el privilegio de poder pasear en solitario, y lo hacia por arriba, y con un trozo de una canal del sesagüe de agua pluvial, a modo de bocina, incitaba al populacho a la sublevacion, lo cual le salvo de ser guillotinado, asi nene cuando me hallo ante un fachorro que se cree tener la verdad absoluta, cuando en realidad son de la ley del embudo, no veas como disfruto pequeño cachorro del pp...

    ResponElimina
  9. ...guti, poquito a poquito, os sacais "la careta" de lo muy democraticos que sois... en Olot los de pxc (normal en esos enfermos esquizofrenicos) y pp se indignan por que el ayuntamiento olotnes dedica un memorial al pobre asesinado COMPANS...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta