8 d’octubre del 2014

Els CAP i hospitals de l'Ebre tindran pantalles tàctils per atendre els usuaris sense passar pel taulell


TORTOSA (Baix Ebre).- La unitat de sistemes d'informació de l'ICS de les Terres de l'Ebre ha liderat la creació i disseny d'una aplicació que permetrà, a través de pantalles tàctils ubicades en els hospitals i centres d'atenció primària, que l'usuari de la sanitat pública faci una sèrie de gestions sense necessitat de passar pel taulell. Entre altres, es podrà consultar informació del centre i professionals que hi treballen, es podran programar i anul·lar visites, i imprimir el pla de medicació o el justificant de la visita. A més, ja s'està treballant en noves versions del programa per habilitar també la possibilitat de fer canvis de metges o de gestionar les cues. La implantació s'inicia ara a l'Ebre i en breu a Girona.

L'aplicació, anomenada TeseoICS, ha començat a funcionar a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i en pocs dies als CAP d'Ulldecona i del Temple, i en un parell de setmanes a CAP d'Amposta. Està previst que s'implanti, progressivament, als 25 CAP de les Terres de l'Ebre, però en una primera fase es farà als dotze centres més grans. A les comarques gironines, el nou software també començarà a funcionar en breu, i les àrees metropolitanes nord i sud de Barcelona també han mostrat el seu interès en tirar-ho endavant.

El cap de la direcció de sistemes d'informació de l'ICS a les Terres de l'Ebre, Jordi Baucells, ha explicat que l'eina desenvolupada des del servei de l'Ebre, conjuntament amb el departament de Girona, té "moltes possibilitats" i ja s'està desenvolupant una segona fase i pensant en una tercera versió. "El que pretenem és donar autonomia als usuaris, que facin les gestions des d'una màquina i no calgui passar pel taulell", ha explicat.

Aquesta aplicació té com a punt de partida l'experiència amb el software aconseguit per a l'admissió de visites que hi ha a l'Hospital i, amb el qual, l'usuari passar pel lector la seva targeta sanitària i l'adreça a l'especialitat on té concertada la visita. Aquests mateixos aparells es transformaran amb uns lectors tàctils que permetran imprimir documents.

En aquesta primera versió, l'aplicació té un apartat d'informació, que inclourà un mapa del centre sanitari i un llistat dels professionals que hi treballen; una casella de gestions on l'usuari podrà consultar les cites que té programades ja sigui a l'atenció primària o a l'hospital, podrà demanar o anul·lar una visita, i podrà imprimir-se el seu pla de medicació o el justificant de la visita, necessari per lliurar-lo al lloc de treball. A més, s'ha inclòs un apartat amb una enquesta de satisfacció que l'usuari podrà contestar de manera senzilla.

Baucells, però, ha explicat que ja s'està treballant en una segona versió on s'inclouria la possibilitat de canviar de metge o la impressió de comunicats de baixes mèdiques. A més, també s'està desenvolupant un gestor de cues, una eina molt important que permetrà agilitzar tant l'atenció a l'usuari com el treball dels professionals que sabran quan ha arribat el pacient al centre.

En una tercera fase, s'està estudiant la possibilitat d'incloure un gestor de cues per a admissions i, fins i tot, un gestor d'informació de quiròfans.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta