29 d’octubre del 2014

Els veïns d'Horta de Sant Joan insisteixen a votar el 9-N al seu poble


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El Govern apurarà al màxim i ha decidit donar-se unes hores més de marge abans de donar el no definitiu a la petició dels veïns d'Horta de Sant Joan de tenir un punt de votació pel 9-N al seu municipi. El responsable del Procés Participatiu al municipi, Joan Cañada, es va reunir dimarts al vespre, juntament amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, amb membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'Horta, i després de més d'hora i mitja van prendre aquesta decisió. Cañada va explicar que, ara per ara, Horta no podrà tenir cap mesa, però que en les pròximes hores mantindrà una reunió tècnica on s'intentarà buscar una escletxa que permeti fer una excepció.

Per la seua part, des de l'ANC Orta, un dels seus portaveus, Salvador Carbó, s'ha mostrat optimista davant la possibilitat que el Govern trobi la fórmula tècnica per ubicar un punt de votació al municipi, i ja ha avançat que si no s'autoritza, es farà boicot a l'urna de Gandesa. "No passarem per la humiliació d'anar a 22 quilòmetres del poble per votar. Posarem nosaltres l'urna i tancarem una hora abans les votacions perquè es coneguin els resultats del poble al més aviat possible. És un problema de dignitat", ha reconegut.

"A hores d'ara, totes les portes estan tancades", ha deixat clar Cañada després de la trobada mantinguda amb veïns d'Horta de Sant Joan a la seu de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa. Amb tot, abans de donar el no definitiu i davant la insistència de la gent de l'ANC d'Horta, els responsables del procés mantindran en les pròximes hores una reunió de caràcter tècnic per estudiar si hi ha alguna "escletxa possible" que no posi en risc el procés. "Si podem crear algun tipus d'excepció, ho estudiarem, i demà al matí direm si hem trobat un sistema que no posi en risc les garanties del procés", ha manifestat.

Cañada ha volgut deixar clar que la prioritat és "el procés, el país i la seva credibilitat internacional", i ha assegurat que la condició per incloure Horta als punts de votació és que no alteri ni la feina feta fins ara ni pertorbi les garanties del procés. "Si no ho aconseguim, el Govern animarà els veïns d'Horta a anar a votar a Gandesa amb tot l'entusiasme possible i facilitant-los el trasllat", ha afegit. 

Més d'una desena de persones han esperat que acabés la reunió a la delegació del Govern amb pancartes per reclamar poder votar al municipi d'Horta. També hi havia veïns de l'EMD de Jesús, a Tortosa, que també reivindiquen tenir un punt de votació.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta