6 d’octubre del 2014

ERC critica la indemnització al projecte Castor i anuncia accions polítiques i legals contra la decisió de l'Estat


BARCELONA.- La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha anunciat aquest dilluns que estan estudiant les accions polítiques i legals emprendran contra la decisió de l'Estat d'indemnitzar els promotors del projecte Castor. El consell de ministres va decretar divendres passat que s'indemnitzaria amb 1.350 milions els propietaris del magatzem submarí de gas (bàsicament l'empresa ACS) per la "hibernació" en què quedarà la plataforma. Una decisió que els republicans critiquen, perquè es carregarà en les butxaques dels consumidors el pagament de la indemnització, encara que hagi quedat demostrada la manca de viabilitat del projecte. ERC exigeix que es desmantelli la plataforma i que ACS es faci càrrec de totes les despeses.

Els republicans no volen que els consumidors hagin de fer front a la indemnització que el govern espanyol ha fixat per a l'empresa ACS, propietària de la plataforma Castor. De fet, no volen ni tan sols que aquesta indemnització existeixi i, per això, després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, la portaveu del partit ha anunciat que emprendran accions parlamentàries i judicials contra aquesta decisió estatal.

Simó ha lamentat que, a més de preveure 1.350 milions per als promotors del projecte, l'Estat no hagi previst el desmantellament immediat del magatzem de gas i s'hagi escudat en la necessitat de fer un informe que podria trigar fins a un any. Per a la portaveu d'ERC, el desmantellament ja hauria d'haver començat i s'hauria d'haver carregat el cost d'aquesta operació a la mateixa ACS. "Els partits que s'han omplert la boca amb el lliure mercat defensen que si la inversió va bé els beneficis siguin per a l'empresa i, si no va bé, els paguin els contribuents", ha denunciat Simó, molt crítica amb les empreses que, com ACS, "han fet créixer els seus recursos a l'ombra del BOE i de la llotja del Bernabéu".

La portaveu d'Esquerra ha assenyalat la coincidència, al mateix consell de ministres, del decret d'indemnització a ACS, amb la reclamació del govern espanyol perquè se suspengui el decret de pobresa energètica a Catalunya. Precisament els 1.350 milions que costarà als contribuents el projecte Castor "contribuiran a fer créixer la pobresa energètica", ha lamentat.

Via ACN
Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta