1 d’octubre del 2014

Espadaler afirma que l'acord amb els familiars dels bombers morts a Horta permet 'curar ferides'


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha opinat aquest dimarts que el preacord entre el seu departament i les famílies dels cinc bombers morts i el ferit en l'incendi d'Horta de Sant Joan el 2009 permetrà "curar ferides" i "tanca una part de l'episodi". El conseller ha agraït l'esforç de les famílies, que en total cobraran un milió d'euros entre totes, però ha assegurat que això no serveix de precedent ni tampoc l'impedeix, respecte altres víctimes del departament, com per exemple dels Mossos d'Esquadra.

El conseller ha dit que calia tenir "cura" dels recursos públics a l'hora d'acordar una indemnització, però s'ha arribat a un "punt de trobada". Ara el preacord haurà de ser ratificat per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i s'espera que abans de final d'any es pugui fer efectiva la indemnització. El secretari general del departament, Josep Martínez, ha remarcat que l'acord suposa assumir la responsabilitat patrimonial i objectiva per part del departament, i que s'ha assolit l'acord gràcies al "treball discret i constant" i negociacions "complexes" a causa de la sensibilitat necessària per tractar el cas. A més, Interior volia la unanimitat de totes les famílies.

Imatge ARXIU ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta