15 d’octubre del 2014

Gandesa prepara una ruta per cinc palaus i una oficina de turisme a les escoles velles



GANDESA (Terra Alta).- L’Ajuntament de Gandesa està enllestint una nova ruta turística pels palaus i cases nobles de la capital de la Terra Alta. L’alcalde de la població, Carles Luz, ha explicat aquest dimecres que l’acció forma part del pla director del nucli històric de Gandesa, que busca regular les actuacions que es fan al nucli antic i preservar el seu patrimoni. Segons Luz, primer han delimitat quina era la Gandesa dels segles XIII i XIV, i s’han determinat els cinc palaus que formaran part de la ruta. En aquest sentit, serà important l’acabament de les obres de rehabilitació del palau del Castellà, o antiga presó. Però per tancar el cercle, encara cal lligar els els acords amb els propietaris d’alguns edificis privats, com ara Ca l’Inquisidor. L’alcalde ha dit que la ruta serà un recorregut per la història i l’arquitectura de Gandesa, des de l’època medieval fins al modernisme.

D’altra banda, Luz ha explicat el projecte per instal·lar la nova oficina de turisme de Gandesa als espais que encara falta per condicionar a les escoles velles, on també hi ha el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre. L’alcalde ha afegit que el nou equipament també funcionarà com a oficina d’informació turística per al conjunt de la Terra Alta, i que estarà homologada segons la nova normativa de la Generalitat. A més, el museu tindrà sales polivalents per mostrar exposicions itinerants sobre la Batalla de l’Ebre, però també sobre altres temàtiques.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Luz ha explicat alguns dels detalls de la teatralització ‘La Farsa de Gandesa’, que tindrà lloc durant tot aquest cap de setmana en tres espais diferents: l’església, el Palau del Castellà i la Casa de la Baronessa de Purroi. L’alcalde ha destacat que ja s’han exhaurit les 700 entrades disponibles, però que hi haurà una desfilada pels carrers Miravet i Pes Vell. A més, també han programat la primera edició del Mercat de Productes de proximitat de les Terres de l’Ebre.

En aquesta primera edició, també s’ha convidat els territoris del Matarranya i de Morella, que també portaran fins a Gandesa el millor dels seus productes agroalimentaris. Finalment, Luz ha avançat que enguany la Festa del Vi de Gandesa tindrà més participació que mai, amb un total de 27 expositors. Serà del 31 d’octubre al 2 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta