8 d’octubre del 2014

Iniciativa-Entesa per Tortosa reclama unes ordenances fiscals amb ajudes per als aturats


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d’Iniciativa-Entesa per Tortosa (ICV-ET) ha comparegut aquest dimecres per anunciar les seues propostes per a les ordenances fiscals per al 2015, que l'Ajuntament aprovarà properament. Els ecosocialistes insisteixen en què cal tirar endavant un reglament d’ajudes per bonificar una part de l’IBI als aturats sense prestació. També reclamen altres mesures perquè els impostos de l’Ajuntament siguen més equitatius.

El portaveu Jordi Jordan ha manifestat que han explicat totes les propostes a la comissió d’Hisenda, i que esperen que es tinguen en compte si CiU vol el suport d'ICV. Així, Jordan ha explicat que les propostes continuen en la mateixa línia que els darrers anys, i que mai han estat acceptades per CiU. Segons ha dit, "tenen com objectiu principal facilitar el pagament dels impostos locals a tothom i tindre en compte la situació delicada que viuen més de 3000 tortosins que estan a l’atur”.

Així, Jordan ha detallat que des d’ICV-ET es demana el fraccionament del pagament de l’IBI en quatre cops a l’any i el no cobrament dels interessos de demora (4%) si aquest no s’ha produït per una situació econòmica justificada. D’altra banda, els ecosocialistes han insistit en que l’Ajuntament ajudi a pagar l’IBI amb una bonificació del 90% a les famílies que tenen tots els seus membres a l’atur i que ja no rebin cap prestació i del 50% a les que tinguin un membre amb la mateixa situació. Per això, Jordan ha afirmat que “l’equip de govern de CiU hauria de crear un reglament d’ajudes com han fet altres ajuntaments i demostrar sensibilitat en una ciutat on l’índex d’atur és dels més alts del país”.

Finalment, els ecosocialistes han proposat també la tarifació social pel que fa als preus públics dels serveis que presta l’Ajuntament, en la qual es demana que vagin també en funció dels ingressos de les famílies perquè així siguin més justos i equitatius. “No pot ser que una xiqueta no vagi a l’escola municipal de música o a qualsevol altre servei municipal perquè els seus pares no tinguin recursos, els serveis públics han de ser un dret per a tothom” ha reblat Jordan.

Finalment, ICV-ET ha remarcat que també veurien bé la baixada de l’IBI generalitzada, però sempre tenint en compte la situació d’aquestes famílies que ho estan passant més malament, especialment els aturats i aturades.

D’altra banda, ICV ha anunciat que portarà a la Unió Europea (UE) la indemnització amb diners públics del projecte Castor, la qual qualifiquen “d’escàndol i burla a la ciutadania”. Precisament, l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun ha exigit a la Comissió Europea que es posicioni sobre la indemnització multimilionària a una empresa privada que haurà d'assumir tota la ciutadania i ha enviat una carta al Banc Europeu d'Inversions per tractar d'aturar la indemnització. Per l'eurodiputat d'ICV, el rescat multimilionari "és un escàndol majúscul i cal treballar per aturar-lo". A més, ha afegit que "no pot ser que la Troika revisi fins a l'últim cèntim que es gasta en pensions i que miri cap a un altra banda quan es dilapiden diners públics per un projecte que ha cofinançat la UE".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta