10 d’octubre del 2014

La CUP porta al jutjat el pagament del servei d'ambulàncies de l'hospital de Móra d'Ebre


AMPOSTA (Montsià).- La CUP de les Terres de l'Ebre ha informat aquest divendres que ha posat a disposició del jutjat un informe de l'interventor municipal de Reus que detecta diverses irregularitats en el pagament del servei d'ambulàncies de l'Hospital de Móra d'Ebre per part del grup Sagessa. Segons denuncien, l'empresa gestora del centre, integrada a Innova, va abonar a Ambulàncies Baix Ebre -el president de la qual es troba imputat en el cas per suposats suborn, delicte societari i tràfic d'influències- un total de 240.000 euros pel servei corresponent als anys 2012 i 2013. L'informe constata que no existia cap contracte en vigor que avalés la prestació d'un servei per un import que multiplica per deu l'actual.


Quan el passat mes d'abril l'interventor municipal de Reus va sol·licitar a Gestió Comarcal Hospitalària, SA (Gecohsa), del grup Sagessa, els contractes i factures pel servei de transport sanitari no urgent del centre hospitalari morenc, va detectar que només existia un conveni per a l'any 2011 per a la seua prestació. Un acord que qualifica directament de "nul", perquè, segons la Llei de contractes del Sector Públic, el servei havia de ser adjudicat pel procediment de concurs públic, que en aquest cas no es va convocar. D'acord amb el mateix informe, però, Sagessa hauria mantingut el servei d'Ambulàncies Baix Ebre durant els anys 2012 i 2013 prorrogant aquest conveni nul, que en cap cas preveia tampoc la seua continuïtat més enllà de 2011.

L'empresa prestadora del servei va percebre 10.000 euros mensuals durant els dos anys, tot i que Gecohsa l'havia informat que no acceptaria facturacions des de 2012 perquè s'havia iniciat el procediment per adjudicar el servei. Sagessa va puntualitzar, en contra del que plasmava el conveni, que l'acord es limitava a servei de missatgeria, paqueteria correu i productes sanitaris entre diversos centres. Tot i que era preceptiu en aquest cas, sobre els imports no es va aplicar el corresponent IVA. D'aquestes operacions, constata l'interventor, no consten els albarans dels serveis que acreditin la seua prestació efectiva. Les factures tampoc han estat "conformades" pel gerent operatiu de Sagessa ni cap altres responsables del servei i, per aquest motiu, van ser retornades al proveïdor el passat mes d'agost per odre del mateix interventor.

La CUP creu que tot plegat pot amagar un "tracte de favor" de Sagessa cap a Ambulàncies Baix Ebre. Recorden que el seu president, Bernardo Coslado, va ser detingut i es troba imputat per suposades irregularitats dins del cas Innova. Segons les investigacions judicials en marxa, el responsable de l'empresa imputat hauria pagat 5.000 euros mensuals durant dos anys al director general del grup, Josep Prat, per suposats treballs d'assessorament.

Dubtes sobre els hospitals d'Amposta i Jesús 

La portaveu de la formació, Arantxa Luque, ha alertat, a més, que l'informe de l'inteventor de Reus forma part únicament d'un "mostreig" d'alguns dels centres que gestiona Sagessa. "No tenim la seguretat que no estigui passant el mateix a l'Hospital d'Amposta o al de Jesús" (Tortosa), ha apuntat Luque. Per tot plegat, la CUP ha tornat a reclamar als alcaldes d'Amposta i Tortosa, Manel Ferré i Ferran Bel, respectivament, que facin públics tots els comptes relacionats amb Sagessa i encarregui auditories independents. "Diuen que les auditories que tenen són suficients, però no són infal·libles", assenyala Luque. "Què han d'amagar? Per què ens neguen l'accés a la informació si existeixen indicis d'irregularitats?", els ha inquirit directament.

Paral·lelament, i el cas concret de l'Hospital d'Amposta, Luque ha tornat a exigir a l'Ajuntament l'accés als comptes anuals del centre, reclamada fa des de set mesos a la interventora sense resultat. En aquest sentit, han precisat que, d'acord amb les dades del registre mercantil, entre 2008 i 2012, l'Hospital hauria incrementat en més d'un 70% les despeses de personal -de 4,6 milions a 7,9- i el deute amb els bancs -de 4,3 a 7,6 milions-. "Si tenim en compte que els treballadors han patit congelació del sou o retallades ens preguntem a què es deu aquest increment? Als directius?", ha rematat Luque, denunciant "l'opacitat i manca de transparència" dels consistoris tortosí i ampostí.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta