14 d’octubre del 2014

La Generalitat pagarà els ajuts agroambientals als arrossaires quan l'Estat aboni la part que li correspon


TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament d'Agricultura ha assegurat que abonarà el 45% dels ajuts agroambientals pendents del 2013 als arrossaires del delta de l'Ebre quan el Ministeri aboni l'import total que li correspon d'aquest any. El director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, ha recordat que els ajuts "s'acaben concretant a l'any següent de la producció de l'arròs" i ha atribuït el retard en el pagament al fet que el govern espanyol "no hagi complert amb els seus compromisos del 2014". La Generalitat ha afegit, a més, que la situació financera actual li impedeix avançar la part que li correspon aportar al govern de l'Estat.

"Exigim al govern de l'Estat que pagui el que li pertoca", ha afegit el delegat del Govern, Xavier Pallarès, que ha recordat que dels prop de 8 milions d'euros, la Generalitat aporta un 25%, el govern de l'Estat l'altre 25%, però fins que no estan aquestes quantitats, Europa no dóna el 50% que li pertoca. Els representants del Govern s'hi ha referit després que el PSC hagi anunciat mocions als ajuntaments del Delta per reclamar a la Generalitat que pagui els ajuts agroambientals als arrossaires. Sobre aquest tema, Pere Vidal ha assegurat que "és legítim" presentar mocions, però ha culpat que "bona part de l'actual situació financera de la Generalitat és culpa d'alguns partits que no van ser responsables quan els hi tocava".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta