8 d’octubre del 2014

La Ribera d’Ebre, la comarca catalana amb millor creixement del PIB durant el 2013


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- La Ribera de l'Ebre va liderar durant el 2013 el rànquing comarcal de creixement de l'economia de Catalunya amb un augment del producte interior brut (PIB) del 3,42%. En canvi, la comarca que va acumular el decreixement més pronunciat va ser la comarca de muntanya de l'Alta Ribagorça, amb una contracció del 2,89%. A banda, el Baix Ebre és la quarta comarca amb una caiguda més important del PIB, de l’1,49%.

Aquestes són algunes de les conclusions de 'L'Anuari econòmic comarcal' publicat per CatalunyaCaixa i dirigit per Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Oliver ha fet els seus càlculs tant per demarcacions provincials com per vegueries. Per vegueries, les Terres de l'Ebre destaquen com el territori amb millor comportament en termes de PIB, amb un creixement del 0,06%, mentre que la resta de vegueries registren indicadors negatius. Quant a les bones dades de la Ribera d’Ebre i del conjunt de la vegueria, Oliver ha explicat que el factor positiu que suposa el sector energètic per les centrals nuclears a les comarques de l'Ebre ja no és el monocultiu que suposava anys enrere. A més, ha previst que la recuperació del sector serveis, especialment el turístic, farà que les Terres de l'Ebre deixin de dependre de la manera rellevant que depenen actualment. En tot cas, ha dit Oliver, al creixement del PIB s'afegirà el factor addicional del sector serveis.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta