6 d’octubre del 2014

L'agència Fitch creu que la compensació de 1.350 milions d'euros pel Castor no afecta la solvència d'Enagás


MADRID.- L'agència d'avaluació del crèdit internacional Fitch Ratings afirma en un comunicat que la indemnització de 1.350 milions d'euros que rebrà Escal UGS -participada per ACS- com a compensació per extingir la concessió d'activitat de la plataforma Castor no afectarà la solvència d'Enagás. El govern espanyol va decretar divendres que Enagás es farà càrrec del manteniment del Castor i també de la indemnització, que se li retornarà en un termini de 30 anys a través de recàrrecs en la factura del gas que paguen els consumidors. Fitch alerta que el marc regulador espanyol té "més risc" que els països del seu entorn, però reconeix que l'acord entre Enagás i el govern espanyol elimina els riscos de la gasista sobre la futura recuperació de la indemnització.

Mentrestant, la Generalitat estudiarà si pot impugnar l'acord del Consell de Ministres de divendres sobre la indemnització del Castor. "No estem d'acord que les coses mal fetes des de l'Estat o des de les grans empreses acabi pagant-ho el ciutadà, usuari i industrial de Catalunya", ha declarat el conseller d'Empresa i Ocupació. Felip Puig s'ha mostrat en contra que els 1.350 milions d'euros repercuteixin en el rebut del gas dels consumidors. El Govern avaluarà si la impugnació s'ha de fer per la via contenciosa, constitucional o bé per la via de la responsabilitat civil. "És una nova ensorrada d'infraestructures de l'Estat", ha dit.

"Ja no només trontollen les estructures constitucionals d'Espanya, sinó que s'ensorra l'AVE a Girona, tenim el Castor mal construït sense prou estudis i el pitjor és que repercutirà en les butxaques dels ciutadans", ha etzibat Puig. El conseller ha avançat que la Generalitat estudiarà "les vies d'impugnació" del reial decret pel qual el govern espanyol ha acordat repercutir en la tarifa del gas els 1.350 milions d'indemnització a l'empresa ACS per la suspensió del projecte Castor. Segons el conseller, "el contracte estava erròniament plantejat, si bé qui n'ha d'assumir la responsabilitat és qui va signar el contracte, és a dir, l'Estat". A partir d'aquí, Puig ha reiterat que el Govern mirarà si l'acord del Consell de Ministres "té possibilitat de ser impugnat i recorregut" per tal d'"intentar evitar que això repercuteixi en la butxaca del ciutadà i de les empreses de Catalunya". "Veurem l'impacte que té sobre l'economia del ciutadà català", ha afegit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta