22 d’octubre del 2014

L'alcalde de Gandesa proposa fer nous accessos al polígon com alternativa a la variant de l'N-420


GANDESA (Terra Alta).- L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha avançat que demanarà una reunió amb la secretaria d’Infraestructures del Ministeri de Foment, per mirar de trobar una solució al bloqueig de la variant de la carretera N-420. Luz ha manifestat la seua “decepció” pel fet que el pressupost general de l’Estat torna a destinar una minsa partida de 5.000 euros per a la reivindicada variant de l’N-420, la mateixa quantitat que també reserva per a la circumval·lació de Corbera d’Ebre de la mateixa carretera. L’alcalde gandesà ha recordat que és el tercer any que les variants de la Terra Alta es queden sense dotació pressupostària per poder iniciar el projecte, tot i que les finques afectades ja van ser expropiades. Per tant, els pagesos no poden ni conrear-les ni fer cap canvi en els terrenys. En aquest sentit, Luz ha assenyalat que ara és l’hora de fer la circumval·lació o bé de buscar alternatives per desviar el trànsit pesat de l’interior de Gandesa.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde ha proposat que la millor alternativa és que l’Estat faci un accés al polígon des de la carretera N-420. I que després la Generalitat puga construir un enllaç des de C-43, la carretera de Tortosa, fins a la de Bot. Segons Luz, d’aquesta manera es resoldrien els col·lapses de trànsit de Gandesa, alhora que el polígon industrial aconseguiria uns accessos que ara no té.

D’altra banda, Luz ha explicat que l’Ajuntament ja ha resolt els problemes de falta de subministrament elèctric que tenia el nou viver d’empreses de la Terra Alta. L’alcalde ha afegit que s’estan enllestint els treballs i que ja hi ha els primers emprenedors instal·lats. A més, ha anunciat que hi ha empreses de serveis, com la companyia d’aigües Sorea o l’empresa del reg Operagua, que ja han manifestat el seu interès en tenir un espai al nou viver.

 De la mateixa manera, Luz ha conclòs que han parlat amb Agricultura per traslladar la seua oficina comarcal al viver d’empreses, que es vol especialitzar en la potenciació del sector agroalimentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta