7 d’octubre del 2014

L'alcalde de la Ràpita anuncia que faran costat a la Generalitat si impugna l’acord pel Castor


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià). - L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha rebutjat aquest dimarts la indemnització de 1.350 milions a la promotora del projecte Castor, i ha afirmat que és “inacceptable” que es vulga compensar una empresa que ha fet les coses malament. Segons Masdéu, el tancament i el desmantellament del Castor hauria de ser assumit per Escal UGS, participada majoritàriament per la constructora ACS. Masdéu ha recordat que va quedar demostrada la relació directa entre la injecció de gas i els terratrèmols, i ha valorat que l’empresa va cometre una “negligència greu” quan no va realitzar els informes sismològics previs. En aquest sentit, l’alcalde rapitenc ha assenyalat que com a ajuntament faran costat a les accions que puga decidir la Generalitat per impugnar l’acord del Consell de Ministres.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Masdéu ha repassat altres aspectes de l’actualitat, com ara la presentació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2015. L’alcalde de la Ràpita hi troba a faltar la inversió promesa pel PP per a la millora del camí de guarda, per protegir la costa de la badia dels Alfacs dels temporals i la regressió que pateix el Delta. També ha criticat els pocs diners que l’Estat destinarà l’any que ve a la nova autovia A7, i ha assenyalat que el PP està castigant Catalunya pel procés sobiranista.

De fet, quant a la consulta del 9 de novembre, Masdéu ha refermat que els ajuntaments faran tots els passos perquè la ciutadania puga votar a les urnes. Segons l’alcalde rapitenc, no hi ha cap altre camí que fer la consulta, i cal aprofitar el moment d’unitat política i el suport del món local per tirar endavant aquest exercici del dret a decidir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta