16 d’octubre del 2014

L'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, primer president del COPATE a partir d'un acord entre CiU i el PSC



AMPOSTA (Monstià).- L'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, serà el primer president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), que els consells comarcals del Baix Ebre i del Montsià tenen previst constituir aquest divendres. Aquest nou ens ha de permetre reduir costos mitjançant la dissolució de cinc consorcis existents. CiU i el PSC han arribat a un acord de governabilitat, amb la voluntat de què aquest siga un òrgan de gestió i s’allunyi del tacticisme polític. Per això s’ha cregut oportú escollir Gonell com a president. Segons l'alcalde santjaumer, el “el COPATE és una solució per a molts dels problemes que actualment té el territori". Al mateix temps, ha obert la porta al "màxim consens”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin Masdéu, qui ha volgut destacar que el consorci donarà resposta a moltes necessitats del territori. Per la seua part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha reconegut que el recorregut d’aquest consorci no ha estat gens fàcil. Ara bé, Soler ha insistit que el COPATE s’emmarca plenament amb la legalitat vigent. Per a demostrar-ho, ha llegit un nou informe jurídic, emès pel Departament de Governació, que reitera i dóna plena validesa a la creació del consorci i als seus estatuts. Alhora, i en referència a ERC, Soler també ha afegit que “si els representants d’alguna formació política tenen dubtes, el millor escenari per a aclarir-los és a les taules institucionals de treball o en el marc de l’assemblea de constitució del propi consorci”.

En relació als cinc consorcis existents, abans del 31 d’octubre està previst que cadascun d’ells celebri un plenari en el qual s’aprovarà la iniciació dels tràmits per a la seva dissolució. En aquest marc, es constituirà una comissió de seguiment per adequar el traspàs del personal preexistent i donar-ne garanties. En el mateix període està previst que puguin sol·licitar l’entrada formal al consorci les comarques de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre per tal que, durant el mes de novembre, es pugui conformar plenament el consorci i posar en marxa la primera àrea d’activitat, que serà l’EbreBiosfera.

A la presentació de la constitució del COPATE també han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, la representant de CIU, Imma Juan, i l’alcalde de Deltebre i representant del PSC, José Emilio Bertomeu.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta