12 d’octubre del 2014

Més de 200 voluntaris pinten de groc més d'una setantena de cases del Poblenou del Delta en suport al 9-N


POBLENOU DEL DELTA (Montsià).-  Entre 200 i 300 voluntaris han pintat de groc aquest cap de setmana més d'una setantena de cases del Poblenou del Delta. Pràcticament la meitat de les típiques construccions blanques d'aquesta localitat ebrenca canvien de color amb motiu de la iniciativa 'País Groc', impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. L'acció, emmarcada dins la campanya 'Ara és l'Hora', té l'objectiu de defensar la celebració de la consulta del 9 de novembre. Aquest diumenge, una munió de persones vingudes d'arreu del país, recorren amunt i avall els carrers del Poblenou amb vestits, pintura groga i pinzells per sumar-se a la iniciativa.


Els voluntaris ja van començar a pintar de groc aquest dissabte les primeres cases i aquest diumenge preveuen acabar tenyint la meitat dels immobles. A banda de tenir la peculiaritat que totes les seues cases són blanques, aquesta pedania d'Amposta ubicada a la franja sud del delta de l'Ebre destaca pel fet que es va inaugurar el 1957 amb el nom oficial de 'Villafranco del Delta', en honor al dictador.

Marcel Guiu, membre del secretariat nacional de l'ANC per les Terres de l'Ebre, ha explicat que des del territori ràpidament van pensar en el Poblenou del Delta per portar a terme una de les accions més plàstiques dins la iniciativa 'País Groc', que pretén tenyir el país d'aquest color en suport a la consulta del 9 de novembre.

Malgrat que, d'entrada, no tots els propietaris van veure la iniciativa amb bons ulls, finalment n'hi ha que hi han accedit a darrera hora. Segons el contracte signat amb l'ANC i Òmnium, les cases tornaran a pintar-se de blanc abans del 31 de març de l'any vinent. Guiu ha apuntat que, finalment, durant tota aquesta acció es pintaran una setantena de cases.

La iniciativa es porta a terme gràcies a l'ajuda de voluntaris, molts d'ells veïns del poble i de les poblacions més pròximes, però també de persones vingudes d'arreu del país. Petits i grans s'han posat el vestit de pintar i, pinzells en mà, han tenyit de groc el poble. "M'hi he apuntat perquè és un acte que manté el caire pacífic, col·laborador i de feina en equip. Fa calor i el vestit és incòmode, però la causa s'ho mereix", ha destacat la deltebrenca Imma Juan.

Mercè Centelles, d'Ulldecona, també és una de les voluntàries de la iniciativa. En el seu cas, s'ha endut a tota la seva família: el marit i els seus dos fills. "Estem per la causa, volem decidir, que es faci la consulta i a veure què surt", ha reclamat. Per la seva banda, l'ampostí Miquel Subirats ha recordat que les ebrenques són unes terres que sempre estan "en lluita", ja sigui pel riu o pel Castor. "Volem una Catalunya lliure", ha exclamat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta