28 d’octubre del 2014

Òmnium renova la junta a les Terres de l'Ebre, amb Josep Moragrega i Dolors Róo al capdavant


TORTOSA (Baix Ebre).- Josep F. Moragrega, com a president i Dolors Róo, com a vicepresidenta, encapçalaran la nova junta rectora territorial d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, de la que en continuen formant part com a vocals Dolors Queralt i Emigdi Subirats, anteriors presidenta i vicepresident. El passat dissabte 25 d'octubre, durant una assemblea general de socis al centre cívic de Ferreries, a Tortosa, es va procedir a la renovació de càrrecs de la junta ebrenca d'Òmnium i es va fer confiança a l'única candidatura presentada. La nova junta incorpora com a vicepresident segon a Aitor Pérez Codorniu, fins ara vocal, i manté en els seus càrrecs el secretari, Josep M. Prades; el tresorer, Xavier Blanch i el vocal Jordi Duran. A més, també s'afegeixen com a nous membres els vocals Jordi Martí i Pep Suñé. Per primera vegada, l'entitat compta dins la seua Junta amb representants de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre.

El pla de treball sotmès a la consideració dels socis es basa en un projecte de continuïtat dins de la línia encetada en els darrers quatre anys, que li han valgut a l'entitat la recuperació del seu lloc en el marc del moviment cultural ebrenc, mitjançant nombroses col·laboracions i projectes propis. En aquest sentit, Moragrega va manifestar que dedicarà especial atenció a apropar Òmnium als socis, mitjançant l'organització d'activitats en el màxim nombre de pobles possible al llarg dels propers anys. Així mateix, també va manifestar que, sense perdre el seu caràcter eminentment cultural i de promoció de la llengua catalana, les properes setmanes i mesos les circumstàncies portaran a que l'entitat continuï esmerçant esforços en el tercer dels seus grans eixos estratègics, el país.

La campanya conjunta “Ara és l'hora!” que es duu a terme amb l'Assemblea Nacional Catalana serà la tasca més imminent, junt amb el lliurament del Premi Grifonet 2014 i la posada en marxa de la nova edició del certamen literari Sambori. L'assemblea general es va dedicar al record i la memòria de dos socis històrics traspassats durant els darrers mesos, Gerard Vergés i Neus Gràcia, en agraïment per la tasca feta en favor de l'entitat i com a reconeixement a la seua vàlua personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta