6 d’octubre del 2014

Pallarès confirma que Generalitat impugnarà la indemnització de 1.350 milions pel tancament del projecte Castor


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha confirmat aquest dilluns que el govern català impugnarà l’acord del Consell de Ministres que divendres establia una indemnització de 1.350 milions d’euros per a la promotora del projecte Castor, a canvi del tancament del magatzem de gas. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Pallarès ha celebrat la decisió de deixar el Castor en hibernació, però ha afegit que ara també cal aconseguir el seu desmantellament, que podria costar uns 300 milions més. En tercer lloc, ha dit que en les properes hores la Generalitat anunciarà la seua acció per evitar que els consumidors de gas hagen d’assumir durant 30 anys el cost de tancar el dipòsit submarí d’Escal UGS. De fet, el delegat ha explicat que aquest dilluns ha parlat amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i que els serveis jurídics de la Generalitat es posaran a treballar per saber com han de plantejar la impugnació.

En la mateixa entrevista, Pallarès ha avançat que en les properes setmanes començaran a fer-se les diverses presentacions del Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre. Així, en els propers dies es convocaran reunions amb la URV, que va coordinar la redacció del pla, i també amb els grups de treball dels diversos sectors, abans de fer una presentació més genèrica.

De la mateixa manera, el delegat de la Generalitat ha confirmat que donaran llum verd a la venda de les antigues naus de Lear a Roquetes perquè s’hi puga instal·lar una empresa de cases prefabricades per a l’exportació. L’Ajuntament necessita l’autorització del govern català per tancar una operació que d’entrada suposarà la creació d’uns 30 llocs de treball.

D’altra banda, Pallarès ha afirmat que els pressupost de l’Estat per al 2015 a les Terres de l’Ebre són clarament insuficients i “dolents” per al territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta