23 d’octubre del 2014

Pelegrí avisa els arrossaries que no hi ha mesures més efectives que la salinització en la lluita contra el caragol maçana


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha advertit als arrossaires del delta de l'Ebre que, "avui, no tenim mesures tan efectives" com la salinització dels camps aplicada l'any passat per aturar la plaga del caragol maçana. Pelegrí ha respost així la decisió dels arrossaires de rebutjar una nova inundació dels camps amb aigua del mar, per les pèrdues que ha ocasionat la salinització sobre la producció enguany. Malgrat això, el conseller sosté que Agricultura no té la "voluntat d'obligar ningú a res", i aposta pel consens a l'hora de buscar "alternatives". "Hem de seguir parlant sobre com compatibilitzar la lluita contra el caragol i l'interès que no hi hagi salinització", ha reblat.

Pelegrí ha assumit que la Generalitat ha de fer compatible la seva responsabilitat d'eliminar una plaga que pot suposar pèrdues als arrossaires amb l'interès del sector per evitar que aquesta operació llasti també la producció. "Hem de buscar alternatives a un problema", ha assegurat. "L'actuació de l'any passat va ser altament efectiva i, avui, no tenim mesures tan efectives", ha afegit.

Referent al sector arrossaire, el conseller també ha apuntat que els ajuts agroambientals d'aquest seran pagats als pagesos un cop finalitzi l'exercici. "Sempre s'han pagat a anys vençuts", ha declarat.

D'altra banda, el conseller s'ha referit també a l'informe sobre els espais de la Xarxa Natura 2000 a Catalunya que reclama la Plataforma en Defensa de l'Ebre reclama per lluitar contra el Pla Hidrològic de l'Ebre (PDE) el mes vinent davant la Unió Europea. El conseller ha anunciat que "en els pròxims dies" remetran una carta a la PDE informant sobre l'estat d'aquestes tasques, després que el moviment social denúncies la inacció de la Generalitat a l'hora d'elaborar-lo, tot i el compromís inicial. "Farem el que haguem de fer per defensar l'interès del delta de l'Ebre", ha tancat Pelegrí.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta