6 de novembre del 2014

Adif anuncia obres per modernitzar l'estació de Tortosa amb una inversió de poc més de 300.000 euros


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha anunciat aquest dijous que executarà diverses obres de millora a l'estació de Tortosa, amb l'objectiu d'augmentar els paràmetres de seguretat, accessibilitat i confort pels usuaris de la infraestructura. D'una banda, ha adjudicat a l'empresa Insclima els treballs d'allargament del tancament existent, la modernització de la il·luminació, i la clausura del pas inferior per un import de poc més de 100.000 euros. D'altra banda ha tret a concurs, amb un pressupost de gairebé 250.000 euros, els treballs de recreixement de les andanes, que s'elevaran fins als 68 centímetres per facilitar l'accés més segur i còmode als trens. També es posarà una franja de seguretat i paviment podotàctil a la vora, per a les persones amb discapacitat visual.


L'allargament del tancament existent entre la via 1 i la ciutat es farà amb la construcció d'un mur de formigó d'un metre d'altura, sobre el qual es col·locarà una tanca metàl·lica de dos metres d'altura, de les mateixes característiques que l'actual. Aquest tancament serà de 50 metres, entre el final actual i el límit de les instal·lacions ferroviàries. D'aquesta manera es pretén evitar trànsits indeguts per les vies i la creació de passos viciosos en punts no autoritzats, de manera que es reduirà la probabilitat d'afectacions al trànsit per atropellaments. A més, es clausurarà el pas inferior per adequar les instal·lacions a la seua configuració d'estació terminal, la qual cosa permet el recorregut en superfície per accedir a les andanes. Aquests treballs comprendran el desmuntatge de les baranes i l'execució d'estructures de formigó en els espais del pas. Paral·lelament, s'instal·laran 58 noves columnes de llum de cinc metres d'altura i vuit projectors a la marquesina, amb l'objectiu d'optimitzar la intensitat lumínica a les andanes.

A l'abril d'enguany, l'alcalde de Tortosa va afirmar que estava negociant amb Adif la reforma de l'estació de trens, en el marc de les obres que s'han de fer en el corredor del Mediterrani. De fet, Ferran Bel va matisar que no serien les obres per valor de tres milions d'euros que s'havien previst en el conveni entre l'Ajuntament i Adif, ja que encara estaven renegociant els termes econòmics d'aquell acord signat per l'anterior alcalde, el socialista Joan Sabaté. Però Bel va afirmar que el principal objectiu, si ara no es podia fer la reforma integral de l'estació, era remodelar les andanes per millorar-ne l'accessibilitat. També traslladar una caseta d'enclavament: una actuació que seria el primer pas per alliberar i disposar dels antics terrenys de Renfe al centre de Tortosa.

Precisament aquesta setmana, al ple de Tortosa, en resposta a una pregunta del portaveu d’Iniciativa, Jordi Jordan, l'alcalde va reconèixer que les converses amb Adif estaven estancades. Bel va remarcar que l’Ajuntament de Tortosa no pot assumir les condicions econòmiques fixades per al consistori en l’acord signat amb l’anterior administració socialista, que sumen un total de 5’5 milions d’euros. L’alcalde de Tortosa va afirmar que estan disposats a parlar-ne, però que “no pagaran més per uns terrenys que no ho valen”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta