6 de novembre del 2014

El Govern ja té a punt el 9-N a les Terres de l’Ebre i decideix pagar els autobusos d’Horta de Sant Joan


TORTOSA (Baix Ebre).- El responsable de l’Oficina del Delegat a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez, ha assegurat aquest dijous que la Generalitat està fent tot el possible perquè el 9-N es posin les urnes i es puga votar. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gómez ha assenyalat que les urnes i les paperetes del procés participatiu ja han arribat als diversos municipis del territori, i ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant de la suspensió de la consulta alternativa per part de les institucions de l’Estat. De fet, ha reconegut que el govern està tenint una sèrie de problemes logístics per celebrar el 9-N, ja que la Generalitat no ha pogut organitzar la consulta prevista inicialment. En aquest sentit, ha agraït la col·laboració dels alcaldes de les Terres de l’Ebre, dels voluntaris i de les entitats de la societat civil. De la mateixa manera, també ha demanat “paciència” si en algun moment cal fer cues en els punts de votació.

En la mateixa entrevista, Gómez ha responsabilitzat l’alcalde d’Horta de Sant Joan del fet que el seu poble no tinga urnes el 9-N. Segons Gómez, l’alcalde del PP és l’únic del territori que, tot i una pròrroga de 24 hores, no va signar l’escrit oficial que li havia facilitat el Departament de Governació. El responsable de l’Oficina del Delegat ha demanat disculpes a la gent d’Horta de Sant Joan perquè des del Govern no han pogut fer una excepció amb aquest municipi de la Terra Alta. A més, ha avançat que finalment serà la Generalitat qui costejarà els autobusos fins a Gandesa, i no CiU com s’havia dit en un primer moment.

Finalment, Gómez ha afegit que l’únic que podria trasbalsar la jornada del 9-N seria la intervenció de les forces de seguretat per aturar la consulta. Però el responsable de l’Oficina del Delegat a les Terres de l’Ebre ha afirmat que confia que l’Estat no actuarà d’aquesta manera, ja que es tractaria d’un atac a la llibertat d’expressió i als drets fonamentals dels catalans. En el cas que els Mossos d’Esquadra hagin d’actuar per mandat judicial i precintar els punts de votació, Gómez ha afirmat que només espera que no hi hagi escenes de tensió ni d’ús de la força.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. " Portem molt dies treballant i treballant molt dur perquè això se puga fer " Home, amb 60.000 € a l'any ja pots treballar dur, ja . Per favor !
    Per això no teniu temps per treballar per altres coses .

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta