12 de novembre del 2014

Els restaurants de la Ràpita tornen a donar tot el protagonisme a la cuina del llagostí



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Sant Carles de la Ràpita celebrarà el proper 29 de novembre la dotzena edició de la Diada del Llagostí. A diferència d’altres edicions, la Diada se celebrarà enmig de les jornades gastronòmiques que tindran lloc del 22 de novembre al 7 de desembre, i en les quals hi participaran deu restaurants locals, amb menús a partir de 30 euros, que oferiran suculents plats acompanyats d’altres productes del territori com els vins de la DO Terra Alta. Pel que fa a la Diada, el tiquet costarà 5 euros i es podrà degustar, entre d’altres, llagostins amb ceba caramel·litzada i cruixent de carxofa o ravioli de llagostins amb pasta wanton, crema de ceps i tòfona de Morella.

 El regidor de Turisme de la Ràpita, Lluís Granero, ha destacat la qualitat del llagostí de la Ràpita i la importància de posar en valor aquest producte local amb activitats com la Diada del Llagostí. Per la seua part, el vicepresident del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre, Joan Pons, ha destacat que els restauradors estan contents de l’èxit que té la Diada del Llagostí i les jornades gastronòmiques, i ha avançat que el proper dilluns, 17 de novembre, la gastronomia de la Ràpita estarà present en el bateig de l’Associació Gastronòmica del Barça, on espera que es reconegui la seua qualitat.

Per la seua part, el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita, Joan Balagué, ha explicat que, tot i que la captura de llagostí serà inferior a la de l’any passat, esperen assolir les 30 tones. A hores d’ara ja s’han capturat 21,6 tones i s’està venent a llotja a 18 euros. En aquest punt, Balagué ha assegurat que aquest producte estrella no faltarà a les taules aquests properes festes de Nadal. L’alcalde de la Ràpita, Joan Martin Masdéu, ha insistit en la qualitat del llagostí de la Ràpita i ha convidat la ciutadania a gaudir de la gastronomia que oferiran els restaurants del municipi.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta