4 de novembre del 2014

Fernández (PP): 'La catedral de Tortosa és símbol de la unió entre dues províncies germanes'


TORTOSA (Baix Ebre).- El projecte #JuntsSenseFronteres, impulsat pel Partit Popular de Castelló i el de Tarragona per evidenciar "l'absurd de les fronteres", va reunir aquest dilluns els dos presidents provincials, Javier Moliner i Alejandro Fernández amb el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent Vidal. L'objectiu de la trobada era traslladar-li la seua preocupació pel futur de la diòcesi davant d'una hipotètica secessió de Catalunya, ja que el Bisbat de Tortosa està repartit entre les dues províncies.

"El sud de la província de Tarragona i el nord de la província de Castelló hem caminat sobre una història basada en un patrimoni religiós, governat des de la mateixa Diòcesi, i que ha comptat amb una col·laboració lleial des de les institucions i en l'àmbit del privat per fer gran tot el que hem heretat dels nostres avantpassats", va afirmar Moliner.

Per la seua banda, Alejandro Fernández va remarcar que "avui hem vingut a parlar de patrimoni, i fer-ho és parlar de tot allò que tenim compartit entre les dues províncies i que s'exemplifica en aquest bisbat compartit. Avui fem una visita cultural per conèixer i posar en valor aquest patrimoni que ens uneix, i que seria terriblement negatiu si s'arribés a dividir. La Catedral és símbol de la unió entre dues províncies germanes unides per una història en comú", va concloure Fernández.

Les reunions temàtiques i periòdiques del projecte #JuntsSenseFronteres estan concebudes com a espai d'unió, en els quals es posen en contacte responsables polítics de les dues províncies i societat civil. per plantejar una acció conjunta que posi en valor la importància de no tenir barreres. Les trobades culminaran el proper dissabte 8 de novembre amb un dinar de germanor entre les dues províncies, que es durà a terme a Vinaròs.

Imatge PP

1 comentari:

  1. ...¿Que no se acuerdan de Almansa?, el Borbon de hace trescientos años y pico, para hacer boquita en su banquete territorial nos comenzo a sesgar la libertad de los paises catalanes empezando por Almansa, despues Tortosa, y mas tarde por Zaragoza y despues en Lerida, no se preocupen señores del PP, cuando Catalunya obtenga la libertad, no tardaran mucho las tierras valencianas, mas del 75 % de sus ciudadanos estan hasta la "coronilla" de todos ustedes señores del PP, valenciano..., no hace falta mas que no dejen emitir a tv3 en territorios valencianos...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta