18 de novembre del 2014

Jordan (ICV) critica el govern de Tortosa per intentar 'confondre' amb les inversions del 2015


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ja ha fet una primera valoració de la presentació del pressupost municipal per al 2015. Segons Jordan, el gruix de les inversions anunciades aquest dimarts per l'alcalde, Ferran Bel, no estan incloses en el projecte de pressupost que serà sotmès a l'aprovació del ple. És el cas de la reforma de la plaça Mossèn Sol, de l'enderroc de les cases de la catedral, o de l'allargament del passeig de Ronda, al barri del Castell. Així, Jordan ha lamentat que “l’alcalde intente manipular i confondre la ciutadania, tot anunciant inversions que sumades pujarien a un valor superior als 2,5 milions d’euros". De fet, el regidor ecosocialista ha reiterat que són inversions que no estan incloses als comptes per al 2015, on les "inversions reals" no arriben als 300.000 euros.

Segons Jordan, aquestes altres inversions no previstes al pressupost no estan garantides, ja que Bel parla d’uns "romanents i unes subvencions no confirmades". De la mateixa manera, Jordan ha assenyalat que seria del tot irregular reservar una partida d'un milió d'euros, sense consignar a què es destinarà aquesta quantitat. Segons el govern municipal, per al 2015 hi ha una partida d'un milió d'euros que l'alcalde no ha volgut revelar, a l'espera de concretar-ho més endavant.

Per tant, en l'apartat d'inversions, les previstes al pressupost corresponen a millores a la via pública (210.000 euros), equipaments informàtics (20.000 euros), elevador del cementiri (17.000 euros), adquisició de nous aparells de cardioprotecció (14.000 euros), arranjament del Portal del Romeu (10.000 euros) i un nou vehicle per a la Policia Local. A banda, hi haurà les altres inversions finançades amb romanents i noves subvencions, entre les quals l'alcalde ha avançat la plaça Mossèn Sol (529.750 euros), l'enderrocament de les cases de la catedral i l'actuació a la façana fluvial (490.000 euros), al Parc del Castell (350.000 euros), la finalització de l'avinguda Canigó, (112.405), noves subvencions de rehabilitació (70.000 euros), i la millora dels vestidors a l'estadi Josep Otero (50.000 euros).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta