25 de novembre del 2014

Jordan (ICV) proposa destinar un milió d'euros a la millora del front fluvial prevista al pla especial del nucli antic de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha tornat a fer aquest dimarts una valoració molt negativa del pressupost municipal per al 2015, que el govern de CiU va aprovar sense cap suport de l’oposició. A banda de reiterar que són uns comptes ”absolutistes, electoralistes i populistes”, Jordan ha qüestionat les inversions que l’alcalde ha anunciat fora del pressupost, i ha lamentat que Ferran Bel no haja dit a què destinarà la subvenció d’un milió d’euros que podria arribar des de la Diputació. En aquest sentit, el portaveu d’Iniciativa ha proposat que aquests diners es dediquen a la millora del pont de l’Estat i del front fluvial, tot aprofitant l’enderrocament de les cases de la catedral. De fet, Jordan ha revelat que aquesta actuació està prevista en el pla especial del conjunt històric de Tortosa, aprovat definitivament fa unes setmanes. I també ha dit que caldria aprofitar aquesta actuació per construir una passarel·la de vianants i ciclistes on ara hi ha el monument franquista de la Batalla de l’Ebre.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Jordan també ha suggerit que caldria fer una consulta ciutadana sobre el destí del mateix monument. El portaveu d’Iniciativa, però, ha advertit que el govern de Tortosa no va explicar a l’oposició l’actuació prevista al front fluvial, tot i que es va organitzar una reunió informativa sobre el pla especial. Així, Jordan també ha assenyalat que el projecte també parla de canviar el paviment entre la plaça del Paiolet i la plaça de l’Escorxador, per convertir aquest tram de l’avinguda Felip Pedrell en una zona de vianants oberta al trànsit de vehicles. Una actuació que, de fet, hauria d’anar lligada a la construcció del tercer pont a Remolins, per garantir l’accés dels vehicles pesats a Bítem, i que Jordan considera “prioritària” per incrementar l’atractiu turístic de Tortosa.

[Aneu al tall de l'entrevista en què Jordi Jordan parla de l'actuació al front fluvial]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta