12 de novembre del 2014

'La clementina d'Alcanar a la cuina', en un llibre de la Fundació Alícia i a les jornades gastronòmiques

 

ALCANAR (Montsià).- Alcanar celebra del 21 de novembre i fins al 21 de desembre les 21es Jornades Gastronòmiques dels Cítrics. Al llarg d’un mes, es podran degustar els diferents menús que oferiran els 17 restaurants participants, membres del Club Gastronòmic local, amb la clementina com a protagonista i a un preu d’entre 25 i 35 euros. Les jornades també es convertiran en una oportunitat per tastar les innovadores propostes del receptari 'La clementina d’Alcanar a la cuina' que s’ha elaborat gràcies a un conveni entre l’Ajuntament d’Alcanar i la Fundació Alicia, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

La regidora de Turisme, Mercè Fischer, ha explicat que aquest llibre és el resultat de l’estudi i el treball que ha elaborat la Fundació en els laboratoris de la seua cuina, d’on han sortit receptes creatives i molt innovadores. Incorpora la clementina a primers plats, amanides, gaspatxos, xarops, segons plats i postres, amb receptes que els restaurants del municipi d’Alcanar aniran incorporant.

 El llibre es presentarà el proper dilluns 17 de novembre, tot coincidint amb el tret de sortida de les 'Jornades citrícoles' organitzades conjuntament per l’Ajuntament d’Alcanar i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Aquestes jornades tractaran de temes que afecten a la pagesia dels cítrics, com són les noves varietats triploides, la mosca de la fruita en la gestió integrada de plagues, i la nova PAC 2014-2020.

Fischer ha posat de relleu el treball conjunt de les regidories d’Agricultura i Turisme per promocionar conjuntament el municipi i contribuir a activar l’economia local. En les jornades gastronòmiques dels cítrics hi participaran quatre restaurants d’Alcanar, 11 de les Cases d’Alcanar i dos d’Alcanar-Platja, i també hi haurà ofertes especials d’allotjament de quatre establiments de les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta