11 de novembre del 2014

La Fundació Cinqué Piqué cedeix al campus de la URV vint quadres d'Arasa, Casanova, Benet Espuny, Cerveto, Escoda i Fabà


TORTOSA (Baix Ebre).- La Fundació Cinca Piqué ha cedit al Campus Terres de l'Ebre de la URV vint quadres de la seua col·lecció pictòrica, pintats per sis destacats artistes tortosins. Els quadres, que es podran veure en diferents aules i espais del campus, són obra de Ferran Arasa, José Benet Espuny, Albert Fabà, Roberto Escoda, Antoni Casanova i Ricard Cerveto. La cessió s'ha efectuat en la modalitat de comodat, un préstec temporal gratuït, per cinc anys, segons el conveni firmat entre la Fundació i la URV.

Entre les aportacions, hi destaca 'Cardenal', aquarel·la sobre paper de Casanova. Durant el temps que formin part del fons d'art del Campus, la URV es farà càrrec de la conservació i manteniment de les obres. "És bo per a la Fundació i és bo per a la URV", ha argumentat, el director del Campus Terres de l'Ebre, Azael Fabregat, tot assenyalant que aquest conveni permet que aquests quadres puguin estar exposats en un lloc públic.

La cessió d'aquests quadres es farà oficial el proper dijous, 13 de novembre a les sis de la tarda en un acte públic a l'Aula Magna del Campus, presidit pel vicerector d'Universitat i Societat de la URV, Jordi Tous, el director del Campus Terres de l'Ebre, Azael Fabregat, i el president de la Fundació Cinca Piqué, Vicent Lluesma. En aquest mateix acte, la doctora en Història de l'Art i responsable de l'Antena Cultural Tortosa de la URV, Núria Gil, pronunciarà una conferència sobre les col·leccions d'art i la importància de les obres que conté el fons Cinca Piqué.

Via ACN
Imatge URV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta