18 de novembre del 2014

La Generalitat destinarà 700.000 euros a donar feina a 78 aturats de les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament d'Empresa i Ocupació destinarà 700.000 euros a un nou pla d'ocupació, per a formar i donar feina a 78 persones majors de 30 anys de les Terres de l'Ebre que no reben cap prestació. El pla, que destinarà els treballadors als quatre consells comarcals, així com els ajuntaments de Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Deltebre, tindrà una durada de sis mesos durant els quals percebran el salari mínim interprofessional. Així ho ha anunciat el delegat Xavier Pallarès en la compareixença posterior al Consell de Direcció de l'Administració de la Generalitat.

Els treballadors que s'acullin a aquests plans -l'últim cop que es van convocar no es van poder dur a terme perquè no va concórrer el nombre mínim d'aspirants necessari, segons ha reconegut el mateix Pallarès- faran feines de manteniment i els serveis municipals, principalment, en l'àmbit de la jardineria, la neteja, la via pública o la gestió d'espais forestals. La feina es concentrarà en bona mesura en horari de matí, però també inclourà, dins de la jornada laboral, una part destinada a la formació, que correrà a càrrec de les institucions. "L'objectiu és intentar que alguns es puguin recol·locar al mercat laboral", ha apuntat Pallarès.

El Departament d'Empresa i Ocupació preveu que del total de 78 places disponibles, els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta se n'enduran tretze cadascun. Per la seua banda, l'Ajuntament de Tortosa ocuparà a onze treballadors; set el d'Amposta; quatre el de Sant Carles de la Ràpita (Montsià); i quatre el de Deltebre (Baix Ebre). En total, el pla suposarà una inversió de 700.000 euros i tindrà una durada de sis mesos.

En l'àmbit laboral, el delegat del Govern també ha explicat que l'atur a les Terres de l'Ebre es va reduir en 509 persones al mes d'octubre. Amb aquesta indicador, ha afegit, el territori ha experimentat un descens interanual en 1.200 persone.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta