5 de novembre del 2014

La Generalitat diu que començarà l'edifici de les delegacions a Tortosa durant el segon semestre del 2015



TORTOSA (Baix Ebre).- El nou aparcament soterrat del nucli antic de Tortosa, al carrer Montcada, ja està acabat després de 51 mesos de construcció. L'obra, d'extrema complexitat per la seua ubicació, ha suposat una inversió de 5 milions d'euros i incorporarà 197 places d'aparcament de pagament, distribuïdes en dues plantes. Però tot i estar a punt, l'aparcament no es podrà obrir fins al mes de desembre quan l'Ajuntament té previst que es pugui transitar pel carrer Montcada, d'accés al pàrquing, i que s'està fent completament nou. D'altra banda, la Generalitat ha anunciat que té previst iniciar les obres de l'edifici de les Delegacions, que s'ha de fer dalt de l'aparcament, durant el segon semestre del 2015.

Si tot va bé, serà el 5 de desembre, per aprofitar la fira de Nadal del nucli antic, i sinó durant les següents setmanes. Però el pàrquing obrirà portes al desembre, un cop els cotxes puguin transitar pel carrer Montcada. L'alcalde, Ferran Bel, ha explicat que ACSA, l'empresa concessionària, ja té l'aparcament a punt per posar-lo en marxa, però que l'obertura haurà d'esperar. L'Ajuntament està duent a terme la reforma integral d'un dels eixos viaris més importants del nucli històric i l'obra estarà enllestida al gener. Amb tot, al desembre es confia tenir a punt la reordenació del trànsit, s'invertirà el sentit dels carrers Montcada i del Vall, i que es pugui accedir al pàrquing.

Aquest dimarts, l'alcalde, regidors del govern municipal, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, així com tècnics de GISA i càrrecs de l'empresa ACSA, acompanyats pels presidents de les associacions de veïns dels tres barris afectats, han visitat l'aparcament que permetrà cobrir una de les deficiències històriques del nucli històric de la ciutat. "Un dels elements necessaris per poder parlar de recuperació del nucli antic era resoldre el dèficit d'aparcament. Hem millorat molt urbanísticament però necessitàvem solucionar el tema de l'aparcament, sobretot per a la gent que ens visita", ha manifestat Bel.

El pàrquing compta amb 197 places d'aparcament per a turismes distribuïdes en dos plantes, 96 a la planta -2 i 101 a la planta -3. Disposa d'un accés per a vianants amb ascensor al carrer Montcada i en tindrà un altre des del carrer Cabanes quan estigui acabat l'edifici de les delegacions que es construirà a sobre. L'obra ha estat executada per ACSA Obras e Infraestructuras S.A. que també explotarà la concessió fins al 2050.

L'aparcament està destinat, com ha explicat el responsable de la concessionària, Manuel Delgado, a dos tipus d'usuaris: rotació i abonaments diversos que inclouen el lloguer mensual de places. Delgado confia que la gent sigui "sensible" a la importància de disposar d'aquest servei i ha explicat que l'empresa endegarà una campanya de promoció per fer-lo atractiu, ja sigui a comerciants, veïns, i usuaris de la zona, com puguin ser treballadors de les administracions públiques. També ha assegurat que les tarifes seran similars a les dels altres dos pàrquings que hi ha a la ciutat.

Edifici per finals del 2016 

D'altra banda, la Generalitat ha explicat que el nou projecte d'edifici de les delegacions, reformulat i adaptat al context econòmic actual, està en procés de licitació i que confien incloure'l als pressupostos del 2015. Si tot va sobre el calendari previst, les obres s'iniciarien durant el segon semestre de l'any vinent i s'acabarien a finals del 2016. L'edifici, de planta baixa més dos, permetria cobrir les necessitats que té l'administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, tal com ha assegurat el delegat del Govern, Xavier Pallarès. A més, en l'adaptació del projecte, la Generalitat també ha decidit quedar-se una planta de l'aparcament soterrat, la -1, per destinar-la a arxius i sales de reunions.

Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta