11 de novembre del 2014

La mancomunitat del Sénia espera arribar a les 5.000 ampolles d'oli mil·lenari



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Els responsables de la Mancomunitat de la Taula del Sénia confien en superar la minsa xifra de les 2.000 botelles d’oli mil·lenari de la campanya anterior, i arribar com a mínim a les 5.000 botelles de mig litre d’aquest "or líquid". La gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Teresa Adell, ha explicat aquest dimarts que, a hores d’ara, molts dels molins ja han collit totes les olives i estan immersos en el procés de tast i anàlisis. Adell ha fet aquest balanç de la campanya aprofitant la presentació de tota una sèrie d’actes que tindran lloc en els propers mesos, al voltant de les oliveres mil·lenàries del territori del Sénia.

Un d’aquests actes és el Fòrum de Projectes Innovadors i Experimentals que tindrà lloc el proper 20 de novembre al viver d’empreses de la Galera, per donar veu a diferents projectes relacionats amb productes agroalimentaris i turisme que s’estan impulsant a altres punts de Catalunya. D’altra banda, dijous 27 de novembre es farà entrega del premi 'Paisatge Històric d’Oliveres Mil·lenàries del Sénia', en el marc dels premis Europa Nostra. Ja divendres 28 de novembre es realitzarà el IV Congrés Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, enguany dedicat al paisatge i cultura de l’olivera. Adell també ha avançat que la Taula del Sénia treu al carrer un nou llibre, titulat 'Oli Via Augusta, essència del Territori del Sénia'. La Mancomunitat de la Taula del Sénia té catalogades 4.700 oliveres.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta