14 de novembre del 2014

La Plataforma del Sénia denunciarà a Europa que la indemnització pel Castor vulnera la llei de competència


ALCANAR (Montsià).- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia denunciarà a la Comissió Europea infraccions de la llei de competència i "una subvenció encoberta a una empresa privada" per la compensació de 1.350 milions que ha rebut Escal UGS per la renúncia al projecte Castor. La queixa, que també es farà arribar al Defensor del Poble Europeu, vol denunciar l'adjudicació de finançament públic comunitari al projecte, sense que se'n tinguessin en compte els riscos, segons la portaveu de la Plataforma, Cristina Reverter. L'entitat ha criticat la "velocitat" del govern espanyol a l'hora d'aprovar la indemnització a la concessionària, sense haver-li exigit "responsabilitats prèvies".

L'entitat constata la "gravetat" dels fets i està preparant una denúncia a la Comissió Europea per infraccions de la llei de la competència. "Tot això ve a suposar una subvenció encoberta a una empresa privada que sempre ha anat guanyant, tant si sortia bé, com si sortia malament, tal com ha estat el cas", ha lamentat la portaveu de la Plataforma.

Reverter ha insistit que, a més, s'ha produït una infracció de la normativa ambiental per l'adjudicació de finançament públic comunitari al projecte "sense haver tingut en compte tots els riscos". La denúncia de la Plataforma també es farà arribar al Defensor del Poble Europeu i se sumarà a la que ja es va presentar al Banc Europeu d'Inversions, que va aportar finançament al projecte.

Reverter ha denunciat la manca de voluntat del govern espanyol d'evitar la socialització del deute i que siguin els consumidors de gas els qui n'hagin d'assumir el cost en els propers 30 anys. "Ni el ministeri de Medi Ambient ni l'empresa van tenir en compte que el risc no es pot socialitzar, sobretot si no s'ha estudiat abans", ha subratllat.

Segons la Plataforma, amb el pagament de la compensació a Escal UGS -participada en un 66% per la constructora ACS-, "s'hiberna" un projecte que és "un risc" per a la ciutadania. Reverter ha insistit que el reial decret llei aprovat pel govern espanyol tenia "l'únic interès de pagar a una empresa que ha fet un projecte fracassat i que ha suposat un risc per a tots els habitants d'aquestes terres".

La Plataforma es desplaçarà el 2 de desembre a Brussel·les, juntament amb altres entitats ecologistes i de la mà d'eurodiputats, amb la voluntat d'aconseguir un pronunciament "seriós" per part de la Comissió Europea sobre aquest cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta