7 de novembre del 2014

La taverna L'Assoc recupera els antics banys àrabs i esdevé un centre de projecció cultural



TORTOSA (Baix Ebre).- Els antics banys àrabs, situats a l’entorn del Portal de l’Assoc de Tortosa, s’han convertit recentment en un nou punt de restauració al nucli antic, al barri de Remolins. Es tracta de la taverna-restaurant L’Assoc, que ofereix diferents menús i carta de tapes, on poder degustar productes de qualitat i proximitat en un espai singular. Els banys àrabs vells daten del segle IX, cosa que es coneix per les restes d’època andalusí trobades en aquest espai. Posteriorment, aquest recinte va funcionar com un espai d’antics molins d’oli, existents fins a finals del segle XX. Durant les últimes dècades, aquest local va funcionar com a magatzem i no ha estat fins fa uns mesos que l’arquitecte Xavier Rollan va decidir projectar-hi una taverna-restaurant. Segons Rollan, l’obertura d’aquest espai ha permès potenciar de nou els elements patrimonials i històrics, a la vegada que han treballat per la seua preservació.

A banda de la singularitat d’aquest espai, L’Assoc també pretén ser un centre cultural on s’instal·lin diferents exposicions i on poder organitzar concerts de petit format. Així, actualment es pot visitar l’exposició ‘Plecs’, de Joan Carles Prats. L’exposició està formada per una col·lecció de dos fotografies, una quatrilogia d’imatges i tres trilogies de gran format, amb un format ready-made. Segons el creador de l’exposició, el fotògraf i dissenyador gràfic, Joan Carles Prats, la proposta de la mostra és un joc entre la fotografia i la peça artística, treballada a través de materials com el paper cel·lulosa. La segona mostra que acollirà el restaurant L’Assoc serà l’exposició de pintura de l’artista ebrenc Josep Rollan.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta