7 de novembre del 2014

La VII Jornada d’Economia de l’Ebre analitza les qualificacions laborals i els futurs treballadors



TORTOSA (Baix Ebre).- El campus de la URV organitza el proper 13 de novembre la VII Jornada d’Economia de les Terres de l’Ebre, que tractarà sobre el futur i les qualificacions en el mercat laboral. Enguany, la conferència anirà a càrrec de l’economista Carlos García Serrano, que parlarà dels canvis en l’ocupació i del nivell de qualificacions a Espanya en comparació amb la resta d’Europa. De fet, a l’Estat espanyol el percentatge de població amb qualificacions superiors és del 34%, enfront del 27% de la mitjana europea. En canvi, les qualificacions de nivell intermedi a Espanya són del 23%, mentre a Europa la mitjana és del 48%. El sotsdirector del campus de la URV a l’Ebre, Xavier Farré, ha destacat aquest divendres que en el mercat laboral d’Espanya hi ha un excés de sobrequalificació, ja que la gent està treballant en llocs en què no se’ls requereix la formació que tenen. Això provoca alguns efectes negatius, com ara la desmotivació.

Un altre problema és la precarització del mercat laboral, que també s’ha agreujat a causa de la crisi. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Farré també ha advertit de l’elevada taxa d’atur juvenil que es va registrar a Espanya durant el mes de setembre passat, quan va ser del 53%. Una taxa d’atur juvenil que en el conjunt de la Unió Europea va ser del 21,6%.

La VII Jornada d’Economia de les Terres de l’Ebre és gratuïta i està oberta a tothom, però cal una inscripció prèvia perquè es lliuraran certificats d’assistència. Començarà a les 11.15 hores i durarà fins a les 13.30 hores. A més de la conferència del professor titular del Departament d’Economia de la Universitat d’Alcalà també hi haurà una taula rodona sobre les actituds i les aptituds dels futurs treballadors. Hi participaran el president de la patronal PIMEC a les Terres de l’Ebre, Santi Rosselló; la directora de l’oficina de Manpower a Amposta; Isabel Serret; el secretari general de la USOC a l’Ebre, David Queralt, i la directora del SOC a Tortosa, Lluïsa Fernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta