4 de novembre del 2014

La XIX Diada d'Amics dels Castells explicarà la importància de Tortosa a la Guerra de Successió


TORTOSA (Baix Ebre).- L'associació Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa ha presentat aquest dimart la que serà la XIX Diada dels Amics dels Castells, centrada en la Guerra de Successió a Tortosa, amb motiu del tricentenari del 1714 que se celebra a tot Catalunya. La jornada lúdica i cultural tintdrà lloc el proper diumenge 16 de novembre a partir de les 9.00 hores i fins al mig dia. El lloc de concentració serà el fossar del baluard del Carme, on està situat l'aparcament de l'hospital Verge de la Cinta.

El president de l'entitat, Jordi Jordan, ha convidat a "participar a tota la gent, perquè hem de conèixer el nostre patrimoni i la nostra història per després poder-lo valorar i fer que siga útil per al desenvolupament econòmic i social de la Tortosa actual". De fet, Jordan ha recordat que "no hem de mirar la història de Tortosa amb nostàlgia, sinó com una oportunitat de futur, i per això, és clau que la coneguem i la posem en valor ja que tenim un dels conjunts patrimonials més importants de tot Catalunya".

Així, la Diada servirà per explicar la importància de Tortosa en el conflicte, on va haver-hi el famós setge de 1708 amb més de 30.000 soldats. També per explicar la ciutat en general, la segona en habitants en la Catalunya de l'època. Les explicacions aniran a càrrec dels estudiosos en Belles Arts i Història, com ara Ramon Ruiz, Gerard Climent o el mateix Jordi Jordan. El recorregut de la Diada serà el baluard del Carme, el convent de Santa Clara, l'antic convent de Sant Joan -amb una visita al retaule de Santa Càndida i Santa Còrdula-, recentment restaurats; també hi haurà una explicació detallada de la façana principal de la Catedral, construïda en aquella època, així com una explicació de l'antic convent dels Carmelites, avui dia l'escola pública de Remolins. Tots els interessats en participar només cal que s'aproximin a les 9.00 hores del matí al lloc de concentració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta