21 de novembre del 2014

L'alcalde d'Ascó, imputat per presumpta malversació de fons públics


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- L'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal (CiU), ha estat imputat per presumpta malversació de fons públics, per haver utilitzat els serveis jurídics municipals en una querella contra el cap de l'oposició del consistori, l'exalcalde Antoni Casanova (IA-FIC). Els fets es remunten a mitjans del 2013, quan en un ple Casanova va insultar l'alcalde i aquest va presentar una querella per injúries. Ara ha estat un regidor i company de partit del cap de l'oposició, Salvador Florido, el que s'ha querellat contra Vidal i els tres membres de la junta de govern local, per haver utilitzat diners públics en el primer plet. Vidal ha estat citat a declarar al jutjat de Gandesa el proper 3 de desembre.

En una sessió plenària celebrada el juliol del 2013, la temperatura del debat va pujar fins al punt que el cap de l'oposició va titllar l'alcalde del municipi de "nazi i dictador". Per aquests fets, Vidal va presentar una querella per injúries contra Casanova. Segons han informat fonts municipals, l'alcalde va utilitzar els serveis jurídics del consistori perquè va considerar que els insults anaven dirigits a la institució i no a la seua persona.

Casanova, imputat per aquesta primera querella, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que ja ha declarat als jutjats que les seues paraules anaven dirigides "personalment" a Vidal. En aquest sentit, ha aclarit que va ser "un retret al seu comportament", i que en cap cas el va voler comparar "amb els pitjors genocides d'Europa del segle XX". Així mateix, ha dit que és "legítim" que l'alcalde es defensi, però tenint en compte que es tracta d'una qüestió personal "ha d'utilitzar els diners de la seua butxaca com faig jo", ha finalitzat. Antoni Casanova va ser alcalde d'Ascó del 1999 al 2007, i des de bon principi ha tingut una tensa relació amb el batlle actual, Rafel Vidal.

1 comentari:

  1. ...por empezar, si las "palabritas" del cabeza de la "leal oposición", las hubiese dicho en la calle (simplemente en las escaleras o acera de entrar en el edificio) el alcalde no podría emplear los recursos municipales, pero se lo dijo en pleno ayuntamiento y durante una sesión del alcalde y concejales, a mas, dentro de un pleno, así que este alcalde puede defenderse con los departamentos y recursos municipales...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta