21 de novembre del 2014

L'entitat APASA d'Amposta pujarà als escenaris amb la companyia teatral Sensacions



AMPOSTA (Montsià).- L'entitat APASA d’Amposta, que atén unes 140 persones amb discapacitat intel·lectual, ha presentat aquest divendres la companyia Sensacions. Es tracta d’un projecte de teatre i arts escèniques que duen a terme 43 persones amb discapacitat, usuàries del Centre Ocupacional de l’Àngel. La companyia s’estrenarà el proper mes de gener amb un espectacle titulat ‘El boletaire indecís’. Es tracta d’una obra “multidisciplinar i multisensorial de creació pròpia”, amb què els actors i actrius compartiran el seu treball artístic damunt de l’escenari de l’auditori d’Amposta. Un gran projecte d’Apasa i de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, que ara buscaran micromecenatge a través de Verkami. Els seus responsables han fet una crida a la col·laboració de particulars, empreses i institucions que hi vulguin contribuir, rebent a canvi diverses recompenses.

La companyia Sensacions, formada per 43 persones amb discapacitat intel·lectual del Centre Ocupacional de l'Àngel de l'entitat APASA d'Amposta, treballa en un espectacle multidisciplinari i multisensorial de creació pròpia que s'estrenarà el pròxim mes de gener a l'Auditori Municipal. L'obra, titulada 'El boletaire indecís', explica un viatge entranyable per generar reflexió sobre "les potencialitats, les frustracions, les limitacions o discapacitats de l'ésser humà, però sobretot sobre les infinites possibilitats del treball conjunt en un marc de suports i d'intervenció social integrat".

Les representacions es duran a terme el 29 de gener a dos quarts d'onze del matí; el 30 de gener a dos quarts de quatre de la tarda; i el 31 de gener a les cinc de la tarda, a l'Auditori Municipal d'Amposta. Les entrades es poden adquirir a les diferents biblioteques del territori així com al mateix Centre Ocupacional.

El muntatge, que convertirà l'escenari de l'auditori en un bosc, combina escenes de teatre amb dansa, poesia, màgia, música, sentiments, efectes visuals, projeccions o moviment per tal de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual o diversitat funcional. És el resultat del treball creatiu que estan realitzant al Centre Ocupacional l'Àngel amb el compromís de l'equip de professionals i a través de les arts escèniques i l'estimulació multisensorial.

APASA, entitat que atén 140 persones amb discapacitat intel·lectual a les Terres de l'Ebre, és la representant a l'Estat espanyol d' ISNA -Associació Internacional d'Snoezelen- i en aquest projecte artístic s'han fusionat diverses disciplines artístiques amb elements d'estimulació multisensorial que es vénen treballant amb els usuaris de l'entitat. Per dur-lo a terme, la Companyia Sensacions compta amb la col·laboració l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta. l'EtcA, i amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta i del Departament d'Ensenyament i Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta