11 de novembre del 2014

Polèmica per la retirada d’una taula de la ILP per una nova llei d’Educació, el 9-N a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El sindicat USTEC-STEs, la CUP, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de les Terres de l’Ebre i EUiA han emès aquest dimarts un comunicat conjunt en què afirmen que es reserven el dret d’exercir accions legals contra l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora i diputada de CiU, Meritxell Roigé. El motiu és que diumenge els van obligar a retirar una taula instal·lada a l’institut de l’Ebre de Tortosa, en què es recollien signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per al Sistema Educatiu Català. Els fets van tenir lloc poc després de les 10 del matí, tot coincidint amb la celebració del procés participatiu del 9-N, ja que el mateix institut era un dels tres punts de votació a Tortosa. Els fedataris de la ILP, membres de la USTEC-STEs, van assegurar que havien pagat les taxes per l’ocupació de l’espai públic i que tenien el justificant de la sol·licitud. Però tant l’alcalde com la regidora, amb “molt males maneres” segons els sindicalistes, els van respondre que allò no era el permís municipal necessari.

Per la seua banda, fonts municipals han reiterat que els fedataris de la ILP per una nova llei d’Educació de Catalunya havien pagat les taxes i fet la sol·licitud, però que no tenien encara cap autorització municipal per posar la parada. A més, han assegurat que van ser el coordinador del punt de votació i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) els que van advertir a la policia local la presència d’una taula de recollida de signatures de la ILP. Aleshores, la policia va avisar l’alcalde, i Bel va intervenir-hi per instar els sindicalistes a retirar la taula.

Els membres de la USTEC-STEs van accedir-hi per evitar un incident que hauria “embrutat” el procés participatiu, ja que asseguren que els van amenaçar de cridar la policia si no desmuntaven la parada. Però les entitats signants del comunicat consideren que es tracta d’uns fets “molt greus”, ja que suposen un obstacle en “l’exercici de la llibertat d’expressió i una conculcació del dret a la participació” en una iniciativa admesa pel Parlament.



2 comentaris:

  1. I què podem esperar d'un alcalde cacic de dalt a baix i d'una gosseta faldera com és Roigé?
    Alguns diuen que tenim el que ens mereixem i jo dic que no ens mereixem el que tenim. Fem fora els cacics de l'ajuntament!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta